måndag 26 april 2010

Odlingen i kallbänk har kommit igång

Alla vädrets makter till trots har odlingen i kallbänkarna nu kommit igång. Först en liten genomgång av vad som redan fanns där.

Några kvarglömda stackars purjolökar. Jag följde Claus Dalbys utmärkta råd och planterade dem i en rabatt. De får underbara vita blomsterbollar. Klicka här för att komma till inlägget hos Claus, som handlar om 10-kronorsträdgård, och se hur vackra purjolöksblommor är
.

Det gröna som sticker upp till vänster är en fransk schalottenlök 'Grisell' som sätts som vitlök på hösten. Den kastade sig upp så fort snön smälte. Jag (snåljåp) köpte bara fem sättlökar, så det blir inte så mycket att yvas över i år. Jag hann ikväll också med att fylla på med vanliga schalottenlökssättor.


Persilja fanns både i bänkarna och utanför. Den som var i drog jag upp - jag har ju ny fin i varmbänken att plantera ut. Men den här får stå kvar. Charm!

Så här är det tänkt att det ska bli. Ungefär. Det blir ändå aldrig riktigt som jag tänker:) En skön måndagskväll hade jag med att göra i ordning det här. Nu är det vattnat, kanalplastskivorna ligger på och allt det roligaste väntar - så, plantera ut sallatsplantor, åh, I love it!

9 kommentarer:

 1. Vilken härligt inspirerande köksträdgård! Det kliar verkligen i såfingrarna nu...

  SvaraRadera
 2. Åh va fint!!! Kan du inte visa fler bilder ifrån din köksträdgård. Den är så fantastiskt fin tycker jag.

  Hälsningar
  nina

  SvaraRadera
 3. Riktigt mysig köksträdgård med odlingslådorna :) Purjolök hade varit kul att odla, tror man kan hitta pluggbrätten i trädgårdsbutikerna.

  Mina odlingslådor är på G men blir nog inte klara först om en vecka.

  Ja, det är verkligen härligt att kunna starta upp säsongen *ler nöjt*

  Ha en bra dag ♥

  SvaraRadera
 4. Oj, vad prydligt och välordnat det ser ut! Tur att du påminde mig om purjolök i rabatten, det hade jag glömt. Ska prova. Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Vous cultivez trez bien votre jardin :)
  Det blir så snyggt, vackert med det gamla virket!

  SvaraRadera
 6. Åh, så fina odlingsbäddar! Vilket nöje att så och sätta nytt och gott i dem. Och vilket bra tips om purjolökar. Claus skriver att blommorna är "ganske fortryllende" och av fotot att döma håller jag med.

  SvaraRadera
 7. Vad vackert, smart och praktiskt det ser ut med dina kallbänkar! Vad jag blir inspirerad! Wow... Vilken odlare du är!!! Å, vad jag skulle vilja bo så till att jag kunde odla mer ute...

  Kul med purjon - blir spännande att få se (du visar väl bilder sen...:-))

  Trevlig kväll!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 8. Sådana skulle jag gärna ha att plantera i!
  :)

  SvaraRadera
 9. Vad fint det ser ut! Hittade just hit via en annan blogg. Jag kommer tillbaks!
  Ha det gott!
  Nanna

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)