måndag 19 april 2010

En söndag i skördens tecken

För en vecka sedan såg det ut så här i rabarberlandet, under hinken som bleker ett av rabarberstånden.
Efter en vecka av fint och soligt vårväder, var det åter dags att glutta under hinken...
Showtime! Vilka färger och vilka mjälla, rosa stjälkar!
Hälften av stjälkarna plockades och lite jordgubbar från frysen togs upp. Sedan gjorde yngsta dottern VÄRLDENS godaste paj, medan jag och Monsieur C stod som fällknivar i rabatterna. Mmm, ljuvligt eftermiddagskaffe blev det. Receptet på den goda smulpajen hittade jag på den trevliga bloggen Mimmis mammaliv. Klicka här för att komma direkt till receptet. Tusen tack, Mimmi!
Unga fröken C fick blodad tand och gav sig ner i trädgårdens utkanter för att plocka nässlor. Av dem blev det kvällsmat: nässelsoppa med kokta ägghalvor, lufttorkad skinka och vitlöksbröd. Klicka här för att komma till mitt recept på nässelsoppa.
Pricken över i var att gå ut i landet och klippa årets första knippe gräslök att strö över soppan! Sticketiketten är av frosttålig keramik och kommer från min vän Ann-Charlotte på Glasholmens keramik.
Ah, igår var det gott att vara människa!

5 kommentarer:

 1. Vad kul att ni gillade min absoluta favoritpaj! Själv ska jag strax ut i trädgården och heja på rabarbern att växa snabbt - nuuuu! Nässelsoppan inspirerade du mig verkligen med - lillen och jag får ta en rejäl tur ut och förhoppningsvis hitta några späda skott, så att det kan bli soppa till kvällsmat. Tack!

  SvaraRadera
 2. Såååå underbart gott det låter!!! Primörer, primörer, primörer.........ljuvligt!

  Ha en skön vecka!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Nu blev jag himla sugen på rabarberpaj, men mina har ju bara precis tittat upp med härliga röda knoppar så jag blir tvungen att vänta ännu ett tag.

  SvaraRadera
 4. Nej men vad jag längtar efterrabarberna. Dina är större än mina.
  Peston är mer än röra än pesto. Rör i oljan sakta i slutet och känn efterhand hur tjock du vill ha den.
  Jag är lite som Pippi långstrump och gör lite si och lite så. Ibland blir det så bra så.. och ibland blir det mindre bra. Men så gjorde jag igår och det blev iallafall bra - för mig.
  ha en bra dag
  Annika

  SvaraRadera
 5. Underbart, vad jag längtar efter mina egna rabarber! Än så länge dröjer det, de har just tittat upp ovanför jordytan. Men den som väntar på något gott...
  ... ska nog laga din goda paj när det är dax att skörda!

  Ha en underbar vecka!
  /Bianca

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)