söndag 18 april 2010

Pelargonsamlingen växer!

I fredags var det dags för årets första grillkväll, hos goda vänner. Istället för bukett blev det den här fina pelargonplantan av frösådda 'Blueberry Ripple'. Extra kul att jag sådde äggskalspelargoner i år när det blev årets pelargon! Den fina sticketiketten är av svartmålad terrakotta, från Zetas, och jag har skrivit på den med en lackpenna.
Annars börjar jag känna mig ganska nöjd med min lilla pelargonsamling. Jag började ju säsongen utan en enda, men se, nu börjar det ta sig. Sex frösådda 'Blueberry Ripple', sex frösådda doftpelargoner med gula blommor, två vanliga vita zonalpelargoner från Ica, tolv röda kaskadpelargoner 'Ville de Paris' från Österrike. Vidare en liten fin planta av doftpelargonen 'Lavender Lad' som jag vann på bloggen Ias ro. Dessutom har jag ju sex sticklingar som jag köpte på nätet från Rockdala. Vilka det är kan man läsa mer om här och nu sist, från Konga Handelsträdgård, två rosa 'Mårbacka', en doftpelargon av gamla hederliga sorten 'Dr. Westerlund' samt en variegerad (vitbrokiga blad) 'Dr. Westerlund'.
Den variegerade 'Dr. Westerlund'
Som ytterligare "grädde på moset" har jag nu också de här tolv sticklingarna. Det var något nytt jag fick lära mig av Eva på Konga Handelsträdgård. Hon förklarade hur viktigt det är att toppa pelargonerna en eller flera gånger under våren, för att plantorna ska bli buskiga och fina. Sagt och gjort! Här ovan ses topparna på både frösådda och inköpta små darlingar. Ska bli spännande att se hur många som tar sig. Ännu mer spännande blir det att se var jag ska göra av alla pelargoner till sommaren! En skön söndag, önskar jag alla. Själv ska jag ut och måla pallkragar så det står härliga till!

4 kommentarer:

 1. Härlig pelargonsamling!
  Känner igen det där med att antalet växer. Jag tycker det är jättesvårt att kasta de fina sticklingarna när jag toppar, men som du säger vad skall man göra med alla......
  Må så gott och lycka till med målningen!

  SvaraRadera
 2. Oj, vad många sorters pelargoner du har... Riktigt fin gå-bort-present! Det är sån't man verkligen blir glad för!

  Ha det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Vad roligt det är med pelargoner... Det går väl an att göra av dom nånstans på sommaren, det är värre på vintern.....

  Ha det bra

  SvaraRadera
 4. Jag köpte en äggskalspelargon förra året men den tycks inte ha gillat vår vinterförvaring - ja tyvärr var den inte ensam utan alla pelargoner ser heldöa ut fortfarande! Men tänkte ge dem en extra chans genom att flytta ut dem i växthuset och ge dem tillgång till allt härligt ljus som det bjuder på!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)