lördag 20 mars 2010

Whippersnapper - min tidigaste tomat

Jag fortsätter rapporten från "plantskolan" med att stolt visa upp plantorna av Whippersnapper. Denna körsbärstomat, i lågt buskformat, som gynnsamma år kan ge rekordtidig skörd i maj månad.
Frön såddes 3 februari och de tittade upp ur jorden den 8 februari. Den 17 februari såg de ut så här.

Omskolning efter 17 dagar, den 25 februari

Den 17 mars, 37 dagar gamla, var de så här fina och inom en vecka ska de ner i var sin stor hink.
Titta på blomknopparna där i mitten! Visst kan man bli salig för mindre!
Whippersnapper sår jag extra, extra tidigt av två skäl. Dels är det en spännande utmaning att se hur fort jag kan lyckas få fram årets första tomat, dels garanterar de skörd i början av säsongen, även år då vädret är dåligt och de andra tomaterna tar tid på sig att mogna. Nedan en bild på de "vanliga" tomaterna som såddes den 28 februari och som nu snart måste ner i större krukor.

Mer om vilka sorter det är finns här.

5 kommentarer:

 1. Vilket bra tips, det skall jag anteckna för nästa år!
  Förresten, var har du din trädgård, och har du något album nånstans så man kan få se mer :) ?

  SvaraRadera
 2. Underbart med såna tidiga tomatkompisar! Jag ler när jag ser blomknopparna, det känns mysigt ända in i magen:-)

  SvaraRadera
 3. OM, bara om jag hade plats så skulle denn genast sås , men tyvärr så är det så att mitt växtis är fullt och jag brukar tinga planter av kompisar:)

  SvaraRadera
 4. Wow! Whippersnapper måste jag testa nästa år, häftigt att kunna skörda så tidigt! Jag sådde också mina tomatfrön 28 / 2...:)

  SvaraRadera
 5. Oj ... den sorten är redan noterad. Jag sådde mina tomater den 31 januari och dom är också stora men inte så stora som din Whippersnapper. En sort som vuxit sig stor hos mig är Hundreds & Thousands. En ampeltomat som ska ge riklig skörd av små, små tomater. Det är nog den jag hoppas mest på för tidig skörd.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)