fredag 3 januari 2014

Gott nytt trädgårdsår!Ett riktigt gott nytt trädgårdsår 2014 vill jag önska er alla, kära bloggläsare! Nyårsafton bjöd som väntat på värme, både ute och inne. Till bordsdekorationen kunde vi hämta murgröna, gran, lingonris och... jag tror det knappt själv... vitbrokig äppelmynta! Äppelmyntan som brukar vara den känsligaste av myntorna hos oss står så grön och grann i trädgårdslandet. Det är sannerligen en märklig vinter så här långt.

Mitt nya living food-liv fick stiga lite åt sidan under nyårsafton:) Det blev en kompromissmeny med inslag av raw food i en annars ganska traditionell meny. Att reducera sås tillsammans med två kanelstänger kan varmt rekommenderas, dundergott! Tillsammans med haverroten var detta nyårssupéns klara höjdpunkter även om rådjursfilén inte behövde skämmas för sig, den heller. Så här blev vår superlyckade nyårsmeny:

Välkomstchampagne
med tamarirostade paranötter och grönkålschips
*
Kräftsallad med fänkål
Gourmetknäcke
*
Rotsakspuré och inlagd haverrot
*
(rawfood - åff kåårrs:)Men nu har det i vårt hus startat en ny trädgårdssäsong, så nu måste till och med de fortfarande så fina amaryllisarna vara så snälla att maka på sig. Här ska det börja sås i köksfönstret! Senast på söndag - det är tradition! 


Även den inglasade och just nu butiksinredda trappnedgången kommer i dagarna att byta skepnad. Nu är vår fysiska butik stängd och öppnar inte förrän till påsk. Så här ska det hängas upp växtbelysning och odlas för fullt de närmaste månaderna. Inglasningen är gjord med isolerglas så här blir aldrig under 5 plusgrader, hur kallt det än är ute. I brist på vinterträdgård duger den här platsen gott:)


Första sändningen fröer damp ner i postlådan igår och mer är på väg. MYCKET gröna blad ska jag odla i år, till alla smarriga gröna smoothies som jag inte längre vill leva utan:)

Keep calm and keep on gardening,


9 kommentarer:

 1. Jag har bara beställt fröer än men snart lär de dimpa ner hos mig också! Det är så spännande så här i början på året och odlarlusten vaknar direkt.
  Er nyårsmeny såg super läcker ut!
  Ha en fin början på det nya året!

  SvaraRadera
 2. Hej Charlotta
  jösses. så fint å gott :)
  å missa nu inte.

  SATURDAY SHOW OFF

  de e kul att var med :)
  Välkommen
  Håkan

  SvaraRadera
 3. Gott nytt till dig också!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hvor ser der fint ud hos dig :-) - Godt nytår! Jeg glæder mig til at følge din blog her i 2014.

  SvaraRadera
 5. Önskar er mycket mys, magi & mirakel under 2014!! Vi ses frampå vårkanten.
  Kram från EL

  SvaraRadera
 6. Önskar dig också fortsatt fint odlingsår - och det är väl inte helt fel att ha ett fint år överhuvudtaget :-)!
  En flott nyårssupé ni hade! Äppelmyntan tål verkligen inge köldgrader och vi här i Norden gläds lite åt denna milda vinter. Synd bara att klimatnyckerna drabbar oss på jorden så olika.

  Kram, Anja

  SvaraRadera
 7. Heisan. Flotte bilder som gir inspirasjon til et nytt hageår på bloggen din i dag :-) Jeg har ennå ikke begynt å så, men kjenner at lysten melder seg nå som jeg ser frøposer, lyse vinduskarmer og har vippet over til 2014.
  Et riktig godt hageår ønskes dere!
  Stein

  SvaraRadera
 8. Gott Nytt TrädgårdsÅr!
  Det lät smaskigt det där. Hoppas det smakade!!

  /Lillianna

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig nyårsmeny, men orkade ni äta av allt.....!?
  GOTT NYTT TRÄDGÅRDSÅR
  Susie

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)