fredag 17 januari 2014

Det spirar bland sådderna


10 dagar efter sådd är det nu grönt i alla askarna. Till och med persiljan som gärna tar tid på sig att gro, är nu uppe och har slagit ut sina hjärtblad.


Den här mangolden har jag tänkt skörda i "baby leaf"-storlek under våren. Om det hela nu lyckas. Mangolden som ska växa i köksträdgården sår jag direkt utomhus i april/maj.


Den här sallaten ska också skördas när bladen är små och späda. Tänker att jag ska så i omgångar varannan vecka, så till helgen är det dags för en ny omgång. Men jag ska också plantera om några småplantor i större krukor och försöka få fram några sallatshuvuden. Det är bara att prova; går det så går det.


Fler sorters chili och paprika har kommit på posten så det blir mer att så i helgen. Jag ska inte ha så här många plantor om nu någon trodde det. Men detta är egna fröer som hade några år på nacken så jag sådde allihop för att vara säker på att något skulle komma upp. Ser ut som om allt kom upp...


Sallaten som jag grävde upp i köksträdgården och tog in innan kylan kom, har lyckats både bra och dåligt. Mizunakålen och mangolden växer och frodas, men flera av plocksallatsplantorna ruttnade när de kom in. Några lever fortfarande och jag hoppas de ska ta sig.

Härligt att ha en helg med sådder framför sig - då känns det vår! Tjoho!

Keep calm and keep on gardening,

7 kommentarer:

 1. Första salladen som man kan skörda är så god.Och egen tillverkning så att säga.
  Ha en skön helg.

  SvaraRadera
 2. Du har mycket på gång!
  Mina fröer har inte landat i brevlådan ännu...
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Så härligt när det gror kram Suss

  SvaraRadera
 4. Så mycket grönt du har på gång. Vilken lycka att snart få skörda eget grönt.
  Ha en fin helg
  Anje

  SvaraRadera
 5. Så mykje du har fått spiring på alt. Herlig når sesongen er i gang.

  SvaraRadera
 6. Så härligt det ser ut! Jag väntar också hem fröer. Längtar!!
  Kram Milla

  SvaraRadera
 7. Det ser härligt ut! I år tänkte jag prova machesallad (det är en helt ny sort i trädgårdslandet för mig) och hoppas på en rejäl skörd. Är det någon som har provat?
  Tack för trevlig läsning!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)