måndag 12 augusti 2013

Syrliga remmar

Idag känner jag mig nästan lite som Renée Voltaire, när jag innovativt hittat på ett eget syrligt och supernyttigt godis! Jag mixade två äpplen och en liter nyplockade svarta vinbär till en slät smet. Sedan bredde jag ut smeten på bakplåtspapper och torkade i min torkapparat i 40 grader. När arken var så torra att de gick att dra loss från bakplåtspappret klippte jag remmar med saxen och fyllde en hel burk med supersyrliga och dundernyttiga godisremmar. När man torkar mat så här, försvinner en del vitaminer, men alla viktiga levande enzymer finns kvar!

9 kommentarer:

  1. Det där låter ju supergott! Vad gör man om man inte har en torkmaskin? Ugnen?

    SvaraRadera
  2. Smart! och låter smaskigt.
    Mariana

    SvaraRadera
  3. Ohhh.... det där lät ju gott!! MÅSTE komma ihåg och plantera svarta vinbärsbuskar i höst. Åtminstone en bör ju finnas i varje trädgård, eller hur!


    /anna-karin

    SvaraRadera
  4. Här är en som kommer att apa efter. Mums helt i min smak. Jag har ju torken och allt det andra.
    Kram och tack för inspiration.
    Annika

    SvaraRadera
  5. Då kan man ju äta godis hela veckan, inte bara lördagsgodis!
    Kram från Eva Linnea

    SvaraRadera
  6. Gotttt! och smart, ska göra det igen nu när jag har en torkmaskin!

    SvaraRadera
  7. Ser jättegott ut! Sonen köpte olika remmar på godisaffären igår, slår vad om att dina är godare! Och nyttigare förstås.

    Trevlig söndag,
    Jenny

    SvaraRadera
  8. Mums så gott, tack för recept. Jag brukar göra samma med plommon, det blir supergott. Fast jag torkar i ugnen och det går bra det också. Ha det fint
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  9. Fillarn, det var ju det jag skulle..såg det på engelsk tv och tänkte det var smart. ser jättegott ut :)

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)