tisdag 11 juni 2013

Spenatväntan


Gröna drinkar är vardag här med min nya Living Food-livsstil. Den som blivit klar favorit är denna smoothie med spenat, groddar och avokado. 
Recept till en stor drink:
1 avokado
Saften av en halv citron
70 gram (en påse) spenat
En stor näve gröna skott, t ex bovete, 
solros eller vilda skott och ogräs t ex våtarv
En stor näve alfalfagroddar
2-3 dl vatten eller rejuvelac*
Mixa allt i mixer och häll upp i ett stort glas.

(*Rejuvelac är en fermenterad dryck gjord på groddade vete- och rågkorn, vatten och honung. Smakar syrligt ungefär som filmjölk och innehåller samma nyttiga mjölksyrebakterier. Jag kommer att skriva mer om den drycken längre fram)Inspiration till denna lena och friska drink har jag fått från den underbara boken Karins gröna värld, av Karin Haglund. Det är egentligen en Raw Food-bok, men Karin ligger väldigt nära Living Food och därmed blir det lätt att anpassa recepten så att de passar mig. 


Inom både Rawfood och Livingfood använder man ekologiska råvaror så långt det överhuvud taget är möjligt. Ekologisk spenat har jag upptäckt är inte alltid så lätt att hitta i affärerna. Därför kommer glädjen över egen skörd att vara desto större! Än så länge har jag fått nöja mig med köpta påsar av färsk spenat, men jag går och väntar och längtar att dessa små skott ska bli skördemogna!  


Överallt i köksträdgården där det finns minsta lucka petar jag ner fler spenatfrön. Fniss, jag som aldrig precis har gillat färsk spenat förut!


Hur är vädret hos er? Här lyser solen och vi håller andan - på onsdag tar vår dotter studenten och ännu utlovas vackert väder. Hoppas, hoppas det håller i sig så det blir en riktigt härlig trädgårdsfest!

Keep calm and keep on gardening,

4 kommentarer:

 1. Jag kommer förbi och smakar nå´n gång i sommar ;)
  Lycka till på studentfesten!!
  Kram från EvaLinnea
  PS På fredag blir det "sommarlov"! DS

  SvaraRadera
 2. Trevligt tips! Ska provas!!
  Vädret här: sol, sol, sol! (Vi behöver några droppar regn nu.... hm.... Törs man säga så?!;-)....)

  SvaraRadera
 3. Den drycken ser verkligen nyttig ut : ) Färsk spenat används flitigt hos mig, men har inte provat att mixa den..det ska jag prova!
  /Cika

  SvaraRadera
 4. Kära Charlotta,

  "Spenatväntan"... redan titeln på dagens inlägg lät spännande och gjorde mig nyfiken på vad den månne handla om. Och så läste jag ditt förra inlägg och förstod att det har hänt mycket i ditt liv den senaste tiden. Eller ja, mycket på ett matomvälvande sätt, om man kan uttrycka sig så. Och det låter oerhört intressant och spännande! Jag kommer med spänning att kika in här för att höra mer om Living Food och få inspiration i recept och nya tankar.

  Tack för att du delar med dig!

  Kramar,
  Helena

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)