söndag 16 juni 2013

Snart skördar vi tomater och gurka!


Än är de små, men det går snabbt nu! Gurkorna växer så det knakar och jag längtar efter att få sätta tänderna i den första:)


Tomaten 'Yamal' såddes i februari och har stora klasar med tomater som börja skifta färg nu. Jag brukar alltid så några riktigt tidiga sorter redan i januari/februari, bara för att stilla min längtan efter egen tomatskörd. Det blir inte så många tomater i juni, men de äts med andakt.


Även lilla 'Micro Tom' börjar mogna nu. Några enstaka har vi skördat redan i maj, men nu är det plötsligt många som börjar skifta färg. Denna sort såddes lika tidigt som 'Yamal'. De är små och kompakta i växtsättet och därför lätta att sköta inomhus. De ger sig liksom inte iväg så där galet som vanliga växthustomater gör.
Keep calm and keep on gardening,

4 kommentarer:

 1. Jag skördade första gurkan idag...lycka!

  SvaraRadera
 2. Finns inget som går upp mot en nyskördad gurka! Förra året då vi ännu odlade gurka, tomat och paprika på trädgårdsskolan så brukade jag dagligen äta en hel gurka i bilen när jag körde hem (100km). Så gott!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin blogg! Oj, oj, jag har lååååångt kvar till mina tomater går att skörda. Dom har i alla fall börjat blomma ;)
  Ha det gott!

  /Kina

  SvaraRadera
 4. Jag sådde både gurka och tomat väldigt sent i år men när de väl kom ut i växthuset satte gurkorna en otrolig fart och vi har skördat drygt en månad. Tomaterna däremot lär dröja en tid till innan vi kan plocka men jag är så tacksam och glad för allt jag även om det inte alltid blir som man tänkt sig. Ha det gott / Kram gittan

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)