onsdag 19 juni 2013

Frukost med rosdoftVilka härliga, soliga dagar vi haft! Rugosarosen 'Dagmar Hastrup' blommar överdådigt nu och sprider den ljuvligaste rosdoft över hela uteplatsen där jag njutit min frukost de senaste dagarna.

Denna ros står i ett mycket utsatt läge åt norr och i tämligen mager jord, även om vi försöker tillföra en hel del gödsel. Dessutom bor vi ju på gränsen till zon 4... Ändå växer hon ståtligt och ger lång, vacker blomning på sommaren och senare finfina nypon!

Visst är det väl ändå typiskt att vi ska fira midsommar på västkusten där det ska regna massor! Här hemma ska det bli jätte varmt och soligt... Hoppas, hoppas vädergudarna ändrar sig och att solen strålar på oss alla i hela avlånga landet till helgen:)
Keep calm and keep on gardening,

11 kommentarer:

 1. Rosdoft och frukost är en underbar kombination. SOMMAR!
  Hoppas att vädret ska ändrar sig. Ibland händer det.
  Ha det fint
  Anje

  SvaraRadera
 2. Vill önska dig en fin midsommar, oavsett vädret (men hoppas solen skiner)
  Min kanel ros har blommat så fint i år. Många blommor..

  SvaraRadera
 3. Min ros har tagit stryk, den ser lite kal ut på sina ställen, har inte kommit några knoppar ännu, så jag hoppas att den tar sig, den är lika stor som din, och jag har haft den länge.

  SvaraRadera
 4. Äsch, hela mitt förra inlägg försvann bara i ett svisch - vart, vet jag inte. Kommer det upp här så är det väl bra.
  Jag hoppas också på fint midsommarväder, vi ska vara här hemma i Småland så solen kan väl skina lite här med, tycker jag ...
  En underbar ros! Njut!

  SvaraRadera
 5. Va?! Ska det regna här?? Kan det vara möjligt?:)). Det har aldrig hänt förut:)). Vi åker till bohuskusten.
  Men vilken vacker ros!! Så stor buske. Den har jag inte, och jag ska inte ha fler, bara om de är härdiga och friska utan angrepp av larver:).
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Så skönt med fjäskfria växter!
  Hoppas regnet bestämmer sig för att ställa in och ni får en solig midsommar!

  SvaraRadera
 7. Önskar er en trevlig midsommar Kram Suss

  SvaraRadera
 8. Doften av rosor är magnifik. Där jag bor kan man inte ha annat än buskrosor, men jag har en apotekarros som precis är i knopp nu. Den är magisk! :)

  SvaraRadera
 9. Rosor doftar verkligen underbart! Ha en fortsatt fin midsommar!
  /Annika

  SvaraRadera
 10. Visst är det härligt med rosdoft! Vackra är de också. Jag har en vit ros med små blommor. Så otroligt den doftar! Ren och skär lycka.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)