onsdag 7 november 2012

Dags för hemlagat naturgodis


Gillar ni syrligt smågodis? Då ska ni testa det här! Kalasgott OCH dundernyttigt på samma gång. Kan inte bli bättre, ju:) Detta godis gjorde jag för första gången förra året och nu tror jag minsann att det börjar bli dags att göra en ny omgång!


Jag testade några olika recept på nätet i helgen och här ovan ser ni äppelskivor som håller på att pudras med florsocker och kanel. För sött och för mesig smak tyckte jag... Andra omgången brände jag, men tredje gången gillt blev det mycket bättre. Då testade jag en egen variant!


Jag doppade tunna äppelskivor i en blandning av ljummet (uppkokt och avsvalnat) vatten, honung, kanel och citronsyra. Citronsyra använde jag för att få fram den där "rätta" syrliga godissmaken, som saknades i första omgången. Honungen gjorde dessutom äppelskivorna lite sega och klistriga. Det blev perfekt! Klicka på Läs mer här nedan, om ni vill ha receptet:)

Lev väl,  



Naturgodis av äpplen

5 äpplen
1 dl vatten
0,5 dl honung
1 msk kanel
1 krm - 1 tsk citronsyra (beroende på hur syrligt eller surt man vill ha sitt godis)

Koka upp vattnet och låt svalna tills det är ljummet. Tillsätt honung, kanel och citronsyra och vispa samman. Skär äpplena i tunna skivor och doppa i honungsvattnet och lägg ut på två bakplåtsklädda plåtar. Torka i varmluftsugn på 70 grader i ca 3-4 timmar. Det går bra utan varmluftsugn men låt då plåtarna byta plats några gånger. 
Lev väl,

6 kommentarer:

  1. Hade det varit ett vanligt äppelår hade jag kunnat testa men i år fick jag inga äpplen alls.... Och inga päron heller :(

    Jag får gissa hur det smakar...... Gott iaf :)

    SvaraRadera
  2. Mums:) ...dåligt med äpplen hemma hos mig oxå i år.
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  3. Så dyktig du er! Det er jo flott med sunnere alternativ til godis, så det receptet må vi prøve ut her hjemme også! :-)
    Ha en fortsatt fin dag.
    Stein

    SvaraRadera
  4. Vi fick inga äpplen heller tyvärr, men jag spar receptet.
    Ha det gott
    Anje

    SvaraRadera
  5. Det här kommer jag absolut testa, låter supergott!
    Tack för receptet.
    Ha en skön kommande helg!
    Madde

    SvaraRadera
  6. Låter helt underbart gott!
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)