onsdag 2 november 2011

Underbara höstvärme!


En sådan ljuvlig start på november, att gå ut och njuta av fem stora rosknoppar, på väg att slå ut. Det är 'Ingrid Bergman' som njuter i fulla drag av den varma hösten vi välsignats med!


Trots att det under enstaka nätter för några veckor sedan var sex grader minus, visar denna chilipeppar, 'Etna', inte minsta tecken på att tacka för sig...


Likadant är det med chilin 'Hot Lemon'. Det är riktigt sorgligt, för nu MÅSTE jag börja städa ut bonna-orangeriet. Det är nu eller till våren som gäller...


Det är lika trist och otroligt med dessa fina cocktailtomater i orangeriet. De måste bort nu, trots att de är så fina. Denna vecka har jag höstlov och vill städa och fixa så mycket det går. Sedan är det hektiskt till tusen på jobbet ända fram till jul och ingen tid till trädgårdsbestyr att räkna med:(

Men vad nu då? Ger jag mig till att klaga i alla fall? Jag som är så glad över det härliga mildvädret;)

Lev väl,

12 kommentarer:

 1. Det er helt utroligt, at roserne fortsat blomstrer. God fornøjelse med høststædning og klargøring til våren! Du bliver sikkert nøjd, når du er færdig!

  SvaraRadera
 2. Så härliga röda knoppar på Ingrid! Lyxigt!
  Förstår att det känns lite tråkigt att tacka för denna säsongen när chili och tomater fortfarande är fina och inte ger upp. Men det är ju ändå bra att få det gjort när du är ledig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Fint att kunna skörda fortfarande! Men ibland måste man bara städa bort för att hinna med:)
  Ha det gott i höst värmen!

  SvaraRadera
 4. Gode efterårsbilleder.
  Smukke rosenknopper.
  Du kan måske få modne tomater ved at pakke dem ind i avispapir, stille dem mørk og ikke for varm, så har du måske fine røde tomater til jul. Det har vi prøvet med god resultat.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 5. Vad fin rosen är!
  Ja nån gång måste man tömma krukorna.
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Róża jeszcze pięknie kwitnie i oby tak wyglądała jak najdłużej i umilała Ci czas pracy w oranżerii.Pozdrawiam

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Kul att du kikade in hos mig - jag blir verkligen jätteglad för alla som tar sig tid att läsa och kommentera :-)
  Så vackra rosor, roligt att de orkar stå emot kylan. Jag fick en enda ros på min för året nyplanterade Peace och den är faktiskt igång än, fastän lite medtagen. Och att du fortfarande har tomater och chili! Känns som en evighet sen jag tömde ur mitt växthus...

  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
 8. Jomenvisst är det sorgligt när man måste....men vilken fantastisk höst ! Känns som sommaren aldrig tagit slut. Men med de två senaste vintrarna i minne så måste väl naturen balansera upp det hela i år :-)
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 9. Så mycket du fortfarande kan skörda! I november! Jag är så glad så länge det är plusgrader och hittills är det ju många sådana! Vi har visserligen haft väldigt dimmigt den senaste tiden, men varmt!
  Låt oss hoppas att vintern dröjer länge än...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 10. Visst måste man klaga- men när det är med frågan om man ska hinna med - sååå-- då får man allt lov??
  Lycka till med röjningen- Du har ju haft massor av fina grejor o nu är det snart jul??
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 11. Visst är det galet, med vädret! Har massor av rosor som vill slå ut och som fortsätter att komma med knoppar. Jag passar bara på att njuta!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 12. Det är underbart med det vackra vädret ni, och även vi, har.Visst känns det trist att behöva städa bort allt. Jag har nu städat rejält i trädgåden och fått slänga en massa men vi är inte här förrän i mars igen och då hinner man inte med allt.
  Så vackra rosor du fortfarande har. Det är bara att njuta inte minst av en vecka lov.
  Ha det gott
  Anje

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)