söndag 6 november 2011

Små projekt som blir STOOORA

Nu måste jag bara få berätta om projektet som upptar all vår tid. Som det kan bli ibland! Det är inte klokt:)


Några av er kanske kommer ihåg det här. Vi tog upp ett hål i källarväggen och gjöt en trappa förra sommaren...


När jag kom hem från en jobbresa på sensommaren, hade monsieur C rest det här skelettet och bestämt sig för att glasa in källarnedgången. Bra av många skäl, men framför allt en utmärkt plats att övervintra pelargoner...


Den här sommaren blev inglasningen klar och monsieur C fortsatte att göra i ordning källarrummet innanför.


Vips, hade vi ett litet konstgalleri där vi ställde ut Annika Christensens trädgårdsbilder under Tingsryds konstrunda, första helgen i september.


I september bestämde vi oss för att flytta in delar av Cesars butik från stallet till gallerirummet och fortsätta ha den öppen under vintern.Men tro nu inte att projektet stoppar vid detta. Åh, nej... I oktober kläckte monsieur C idén att bygga om hela källaren så att HELA Cesars butik skulle få plats! I skrivande stund ser det ut så här i källaren, (som en byggarbetsplats!) och om två veckor ska vi ha invigning...


Då är det dags att sjösätta projektet 122:an Lantliv & Design, som vi startat tillsammans med tretton andra företagare i bygden.


Det är jättekul, smått nervöst och bara liiiiite tajt med tiden:) Idag sprutmålas butikshyllorna... Tror ni vi blir färdiga? Jag lovar att berätta mer och visa bilder när, och OM, vi blir klara;)

Sist, men inte minst, vill jag tacka er alla goa, underbara, som lämnat sådana fantastiska kommentarer till förra inlägget. Jag är alldeles omtumlad och varm i hela hjärtetrakten... Det är alltid extra pirrigt att ge sig ut på djupt vatten och skriva om annat än trädgård... men alla era fina kommentarer gör att jag nog vågar igen:)

Lev väl,

20 kommentarer:

 1. En sån energi ni har : )Det kommer säkert att bli bra, ni verkar inte va dem som ger upp i första taget!
  Lycka till!
  /Cika

  SvaraRadera
 2. Trevlig fortsatt Söndag Gustav Adolfsdagen


  Så fint så det är inte klokt.
  Alltihopa.


  Kram Mi

  SvaraRadera
 3. Jag blir helt tagen av er energi och arbetsglädje... såklart blir ni klara till invigningen!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Ni är otroliga! Vilka projekt ni ger er på! Men det verkar ju väldigt klokt att flytta butiken till ett ställe, där du kan ha öppet hela vintern!
  Då undrar man bara litet - vad ska det nu bli i stallet?
  Må så gott, kramar, Monica

  SvaraRadera
 5. Det där ser ut att bli så bra.Vilken arbetsglädje ni verka ha båda två.Ni blir säkert klara till invigningen.Och skulle det vara någon liten bit som inte hunnit bli färdig så tror jag nog alla överser med den biten.Lycka till.

  SvaraRadera
 6. Det kommer til at se godt ud.
  Hvor får i dog al den energi fra.
  Det skal nok blive klar til indvielsen.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 7. Men så mycket energi och ideér det sprutar ut från er. Hur hinner ni och orkar med allt, ni har ju andra arbeten också. Klart ni blir färdiga i tid, det har vi sett bevis på förut.
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Hej igen!
  Nu har jag varit inne och läst om "122:an Lantliv & Design". Det här måste jag prioritera en söndag, så många fina ställen att besöka.

  SvaraRadera
 9. Ni är helt otroliga med allt ni har på gång.Det kommer säkert att gå bra det här med.Skulle gärna besöka er och dem andra. Väldigt fint initiativ.
  kram
  Anje

  SvaraRadera
 10. Vad roligt att du kan ha öppet året runt. Grattis till vinterbonad källare. Jag tror allt ni hinner klart, eller så fixar ni till det så det ser färdigt ut. Ni är så fulla av kreativitet och idéer. Jag skulle så gärna vilja start något eget på nätet eller i lokal/butik. Men hur sjutton vågar man börja...
  Ha en fortsatt mysig söndag.
  Kram på dig.

  SvaraRadera
 11. Klart ni fixar att bli klara....heja på....och lycka till :)
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 12. Oj vad ni har att göra. Men klart ni hinner. Och vem märker ens om där är något som inte är riktigt klart;) Kanske tar en sväng förbi i vinter då. Kram/Fia.

  SvaraRadera
 13. Jamen Jamen sødeste entrepenante Charlotta...... det skal nok blive færdigt :o)Det bliver sørme da bare super godt og.....det var så endnu en anledning til at drømme sig til Sverige til sommer ;0)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 14. vad fin inglasningen blev nått sånt skulle jag vilja ha över min tråkiga källar trappa

  SvaraRadera
 15. Vad otroligt aktiva ni varit i år och gjort så mycket fint!
  Är glad att du fick mej att titta in på ditt förra inlägg som jag höll på att missa,tänkvärda ord som jag skulle behöva ta till mej av.
  Mariana

  SvaraRadera
 16. Lycka till och ha en skön söndagkväll!
  Mvh Malena

  SvaraRadera
 17. Det ska bli kul att få se irl, både hos er och några till längs 122:an. Vilken kanonidé! Vi hörs & ses. Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 18. Ojojoj... här händer det grejor minsann! Grattis till initivtagandet till att starta upp en butik i större format - så spännande! Det kommer att gå galant :)

  Fint blir bygget, både på utsidan och insidan! Synd att du bor "så långt bort", annars hade jag hälsat på dig i din butik.

  Kloka ord du så modigt skrev i föregående inlägg. Gissar att du inte är ensam om att tänka och känna så, det gör vi nog lite allesammans och ibland tar tankarna överhand. Stress är lurigt, man vet inte att den finns där, förren det nästan är "för sent". Hoppas du fortsätter med dina kloka tankar och skriv gärna mer om du har lust.
  Ha det så gott, kramen ♥

  SvaraRadera
 19. Så kul det är att läsa om alla era projekt!!!
  Ideer verkar det inte fattas hos någon av er och fint blir det också. Ser fram emot flera inlägg:)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 20. Vilken sann skaparglädje! Å vad bra det kommer att bli och ta gott hand om din monsieur C!

  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)