måndag 3 oktober 2011

Harvest Monday


 Igår fick så äntligen bönorna komma in på tork. Hela portalen dignade av framför allt långa, fullmatade skidor av blomsterbönan 'Czar'. Den har stora, vita bönor som blir goda till vinterns värmande soppor!


En liten skörd blev det också av den purpurröda 'Triomfo Violetta', den gula skärbönan 'Meraviglia di Venezia Grano Nero' och den lilla kulturarvsbönan 'Mayflower'.


Nu ligger alla de fina bönskidorna på tork bakom luftavfuktaren. Puh! Skönt att ha hunnit före frosten:)

Idag är det Harvest Monday igen, hos Daphnes Dandelions. Där finns det massor av fin skörd att titta på!

Lev väl,

13 kommentarer:

 1. Är lite nyfiken på den där komposteringen.
  En fin skörd av bönor!
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Åh, vilka vackra skördar du visar! Både dekorativt och så aptitligt!
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Åhh, en sån där härlig kärra ropade jag in för några år sedan på auktion. Tyvärr så har jag inte så stor skörd så jag behöver den till samma som du. Men härligt skulle det vara

  KRam Teres

  SvaraRadera
 4. vet att jag frågat en gång innan, men jag hittade inte svaret innan =) Har haft jättefina blomsterbönor, lila precis som du. Har odlat dem för de fina blommorna. Men hur använder man den? Hur gör man och vad har du den i?? Tycker det är jättekul, men har så dålig koll... Mvh Åsa

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken fin bönskörd! Triompho Violetta har jag också goda erfarenheter av och jag har också testat Czar, men Meraviglia di Venezia Grano Nero och Mayflower är nya för mig - är de goda/odlingsvärda tycker du? Ser väldigt fint ut på dina foton i vart fall! Hoppas vi ses snart! Planerar ev. en liten tripp söderut med sönerna i slutet av oktober/början av november (vi ska i så fall till Köpenhamn), men jag hör av mig närmre, om det finns chans att vi skulle kunna passera hos er och titta in en snabbis då, om det passar med tiderna? Kram Mia

  SvaraRadera
 6. Hej Åsa,
  Jag tar ur de stora bönorna ur skidorna när skidorna torkat ordentligt. Några sparar jag för sådd nästa år och resten äter jag som vanliga torkade bönor, dvs. blötlägger, kokar och har t ex i matiga sallader eller marinerar med vitlök och kryddor som ett gott tillbehör till maten.
  Kram!

  Hej Mia,
  Kom gärna och hälsa på! Det får vi försöka lösa med tider och så:) Mayflower och Maraviglia kan jag inte riktigt uttala mig om ännu, eftersom jag haft stora problem med sniglar som ätit upp mina små bönplantor. Därför har jag fått så om och så om och det lilla jag nu skördar av dessa är bara en bråkdel av vad jag hade hoppats på.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Ah, det där med sniglar förstår jag precis, det är därför jag själv inte odlat bönor på ett par år, men jag saknar det så! Jag hör av mig lite närmre med dag och tid! Kram Mia

  SvaraRadera
 8. You have a very beautiful vegetable garden. Beautiful harvest!

  SvaraRadera
 9. I love that garden cart with the bean harvest on it and the pole beans growing in the beds behind it. Beautiful harvest this week.

  SvaraRadera
 10. P.S. Det har tydligen varit problem att kommentera på min blogg på sistone, men nu ska det vara fixat :-)
  /Annika
  D.S.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)