onsdag 21 september 2011
Egen pumpa guld värd
Idag har jag bakat Annas surdegsbröd med pumpafrön. Jag har helt snöat in på hennes fina mat- och bakblogg. Där finns massor av fina och lättlagade recept!
Tänk vad härligt att hämta pumpafrön från egenodlad pumpa istället för att hämta dem från affären! Liiite mer jobb förstås, men äsch, det är det värt:)
Och sämre blir det inte när man får sätta tänderna i det här supernyttiga och smaskiga brödet, till eftermiddagsfikat!
Nu återstår bara frågan vad jag ska göra med allt det goda pumpaköttet;)
Lev väl,
13 kommentarer:
Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.
Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.
Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vad härligt ut!Min nakenfröpumpa mognar nog inte före jul. Antagligen har jag gjort något fel - den växer på längden och blommar och blommar men först på senare tid har det blivit antydan till bula under en blomma. Skulle jag kanske ha toppat plantan (som nu klättrat upp på böntornet), eller varit lite assistent vid befruktningen? Undrar pumpanovisen...
SvaraRaderaOh så gott det det brödet ser ut!!! Måste vara underbart att baka med egna pumpafrön!!!
SvaraRaderaKram
Charlotte
Mums, vad det brödet ser gott ut!
SvaraRaderaVi åt pumpasoppa när vi var i Kambodja - kanske det kan vara något att göra av resten av pumpan?
Kram, Monica
Du får googla och se om du hittar något bra recept till pumpaköttet. Ditt bröd ser jättegott ut.
SvaraRaderaDottern rostade pumpakärnior i ugnen i går, riktigt gott "lördagsgodis"
Kram!
Ahhhh, brödet ser jättegott ut och eftersom jag inte ätit frukost än så rinner snålvattnet i mungiporna.
SvaraRaderaHa en bra torsdag
Kram Susanne
Hej Kerstina,
SvaraRaderaJag skulle tro att det handlar om för sen plantering... eller att det var för kallt i början, så att det tog tid innan plantan tog sig ordentligt. Jag har haft liknande problem med en siciliansk sommarsquash och jag tror helt enkelt det varit för kallt för den.
Kram!
Söta du! :0) Vad glad jag blev nu!!!! Jag burkar jämt tänka på dig när jag skördar i min köksträdgård och suckar lite för mig själv... det här hade aldrig Charlotta tyckt varit jobbigt, hon tar minsann hand om det hon odlar! ;0) Jag gjorde marmelad med citron och ingefära på en del av pumpaköttet. Blev jättegott och så kan man ha det i muffins, paj osv... En idé kan vara att koka mos och frysa in i lagom stora förpackningar så kan du använda det i bröd och bakverk och även i soppa under vintern. En suverän grund till det mesta! Men som sagt... det gäller ju att orka också! ;0)
SvaraRaderaKram/ Anna
Det ser onekligen väldigt gott ut...MUMS som en viss peron säger;)
SvaraRaderaHa en bra dag!
Mmmmm! vad gott det ser ut! Vet att Gela är duktig på att hitta pumparecept :http://gelashemochtradgard.blogspot.com/2011/02/pumpasoppa-pa-connecticut-field.html
SvaraRaderaJa turen i skogen var guld värt. Kul att du gillade Äppelspjuten.
Kram Pella
Ser underbart gott ut. Har bara odlat prydnadspumpor, o det gick ju inte såå bra:)//Helen
SvaraRaderaNu blev jag också insnöad;)))!/Anja
SvaraRaderaVilka fina pumpafrön! Jag odlade nakenfröpumpa förra och förrförra säsongen men tyckte att utbytet av frön var lite lågt. Men om man har gott om plats är det ju jättesmart att odla pumpa för frösådd. Massor med näring i pumpafrön också, har jag för mig.
SvaraRaderaHälsningar från fröken Dill
Mmmmm pumpafröbröd på surdeg, det är vardagslyx det!!
SvaraRaderaPumpasoppa kanske......? Kokt, mosad pumpa går ju att ha i både bröd och kakor.
Ha de gott. Kram, Catarina