söndag 14 augusti 2011

Fler av sommarens loppisfynd


En superfin malmkrona till bonna-orangeriet, för 200 kr, hittade vi på en loppis i Skåne, nu i sommar. Den har varit elektrisk men det kommer att gå jättebra att byta ut fattningarna mot ljushållare, som man köper på Claes Ohlsson.


Den här fina piedestalen hittade jag på loppis förra sommaren för 40 kr. Den har varit så fin hela sommaren i bonna-orangeriet. Just nu torkar jag lök på bottenvåningen och har rödbladig lyckoklöver högst upp.


I Skåne hittade vi också denna fiffiga sak för 15 kr. Den passar att lägga på en skottkärra för att till exempel torka lök. Vad har ni hittat på loppis den här sommaren?

Lev väl,

13 kommentarer:

 1. Så många fina fynd du hittat till ett bra pris. Jag har inte fyndat något på loppis, men det beror på att jag inte varit på någon loppis.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vad perfekt med den sista saken, passar utmärkt att torka kantareller på.

  Takkronan var superläcker, och jag tror som du att den blir finast med levande ljus.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 3. ja tänk om jag hittade något kul på alla loppis som jag var på i somras, bara skräp så lång mitt öga såg...
  Mycket synd....
  Men kul att du hade tur...

  SvaraRadera
 4. Vilken läcker tak-krona du hitta =). Jag har fyndat lite i sommar... en tak-krona =), några lyktor, syskrin och en hylla att ha blommorna på.
  Torkgrejen du hitta var ju smart... ska se om jag kan hitta finmaskit-nät för jag skulle behöva några stycken till mina ringblommor.
  Hälsning Mari

  SvaraRadera
 5. De var fina fynd du har gjort :) alltid så kul med loppisar :) Kram Suss

  SvaraRadera
 6. Kul att fynda. Själv har jag inte varit på loppis så här har inte fyndats alls...

  Jag skulle precis fråga dig hur du torkar vitlök och gullök när jag tittade på bilden med pidestal och såg korgen med lök. Men du lägger de alltså luftigt förstår jag. Men var? Jag som inte har något fint bonnaorangeri att torka i, bör jag torka ute i solen, garaget som är mörkt och svalt eller inne i huset? Hoppas du hinner svara mig, eller göra ett litet inlägg om frågan.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 7. Hej Marie,
  När det gäller lök och vitlök, är det så att torr och varm inomhusluft är det bästa. Nu på sommaren ser jag bara till att löken kommer under tak, men sedan förvarar jag den så luftigt som möjligt. Kyla och mörker spelar ingen roll (fast inte under 0 grader förstås). Garaget låter bra, om det inte är för fuktigt.
  Hoppas detta kan vara till någon hjälp:)
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Vilka braiga grejer du hittat!! Man blir så glad när man ramlar över små fynd som både är vackra och användbara. Oh, jag springer lite titt som tätt på loppis. Men senast så är jag otroligt nöjd över min cremevita trädgårdssoffa jag kom över för endast 100 pix.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 9. En hel del fina fynd du har hitat!
  Tre små udda vinglas och två gammla fönster som ska bli dekoration i vinterträdgården är mina fynd.
  Mariana

  SvaraRadera
 10. Fina fynd ni har hittat.Ljuskronan var snygg.Har inte vart på något loppis så inga fynd för min del.

  SvaraRadera
 11. Jättevacker ljuskrona du hittat, lite jugend över den? förstår att du är nöjd. Själv har jag fyndat den klassiska fältfloran av Ursing som jag varit ute efter länge och det bara för en femma! Böcker är verkligen billigt på loppis.

  SvaraRadera
 12. Jag är mest nöjd med en klänning i perfekt färg, modell och storlek för 20 kronor! Min nya favorit!!!
  Hälsar fröken Dill

  SvaraRadera
 13. Tack snälla för svar! Jag hoppas jag lyckas :) Kram Marie

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)