torsdag 14 juli 2011

Vitlöken skördas


Nu är det dags att ta upp vitlöken! De är fina och har varit i god tillväxt hela våren.


Sibirisk röd heter den sort vi odlar mest av och i år är det alltså skörd från vårt eget utsäde. Den ser ut att ha lyckats fint och här syns lökar stora och fina nog till utsäde inför nästa år.


En annan sort, Vigor, är denna som har mjuka stänglar så att de går att fläta fint när de torkat. Läs mer HÄR om hur jag planterade dem i höstas och lite mer om sorterna vi har!

Lev väl,

12 kommentarer:

  1. Så fina lökar!
    Ni kommer ju aldrig att vara förskylda mer....med den kraften och styrkan som egen vitlök har.
    Jag ska bli medlem i Tomatklubben nu och beställa vitlök av Åke.
    Många kramar Lotta

    SvaraRadera
  2. uhmmm hvor ser det godt ud.....hvidløg af egen høst - nu drømmer jeg om hvidløg på bruchetta med egne tomater - himmerrigsmundfuld ;0)

    Knus Dorthe

    SvaraRadera
  3. Jag är medlem i tomatklubben . Är det där du köpt dina sätt-vitlökar från början?

    SvaraRadera
  4. Vilka vitlökar, det var annat än mina små eländiga!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  5. Hej Livsnjutaren,
    Jodå, jag har köpt utsäde av Åke Truedsson.
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Kjempeflotte hvitløk!
    Tror jeg må skaffe meg denne sorten til neste år:)

    SvaraRadera
  7. Hei, Nydelige hvitløk hos deg! Sommerklem Siv

    SvaraRadera
  8. I Tomatklubben/Åke Truedsson står de som betalat redan förra året för vitlöken, på tur att få vitlök i år. Vet du någon annanstans i Sverige man kan köpa Siberian röd för plantering i år? För jag blir så inspirerad av dig :)

    SvaraRadera
  9. The last photo is magnificent...

    I like visiting your blog even if I do not understand much !

    SvaraRadera
  10. Hej Renée,
    Bor du långt borta? Annars kan du gärna få komma hit och köpa av mig. Kanske kan vi ordna så jag skicka till dig? Mejla mig, charlotta@cesar.nu så får vi se vad vi kan ordna.
    Kram!

    SvaraRadera
  11. topplökarna, även kallad ormlök, är väldigt goda att ta och ha i köket. woka upp dem och njut. dessutom är det bra för löktillväxten att de kommer bort från plantan så snabbt som möjligt. vissa påstår dock att lagringsdugligheten försämras.nåväl, de är väldigt vackra att titta på.

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)