onsdag 6 juli 2011

Fler trädgårdsvisningar och invigning av butiken

Hej och hå, vad roligt vi har det nu! Vår dröm och önskan om att skapa liv och rörelse runt oss, här långt ut på landet, har åtminstone tillfälligt gått i uppfyllelse. Det är helt fantastiskt!

Glada STA-damer på besök!
För några dagar sedan hade vi återigen besök av ett sällskap som läst om oss i STA:s trädgårdsguide. Tänk att en hel eftermiddag få babbla och bubbla om trädgård och utbyta idéer, kunskap och klokskap!


Varje gång vi haft trädgårdsvisning, har butiken också varit öppen, men den här gången hade vi hunnit packa upp ännu mer varor och jag kunde erbjuda ännu fler plantor som nu blivit omskolade och fina.


Förutom vid dessa trädgårdsvisningstillfällen, har vi bara haft butiken öppen "för skojs skull", när vänner och grannar varit på besök. Med tanke på yrseln jag drabbades av i våras med sjukskrivning som följd, har vi varit mycket noga med att "butiksprojektet" absolut inte får utgöra en börda eller vara något som framkallar stress. Den får bara finnas så länge den skänker oss glädje och tillfredsställelse - INGET annat. Därför har vi hittills heller inte marknadsfört den på något annat sätt än genom "mun-till-mun"-metoden.


Men så i lördags var det Landsbygdens dag i hela Sverige och byns aktiva hembygdsförening hade ordnat ett jippo på förmiddagen, utanför vår lanthandel. Brandkåren var där, de lokala centerpolitikerna var där, byns biodlare var där, hembygdsföreningen bjöd på fika, musikunderhållning och så tävlades det om vem i byn som bakar de godaste smålandskringlorna (och en mycket pigg dam på 90+ vann!). Gissa vem som mer var där... jojomensan, Cesars trädgård var där med ett marknadsstånd med varor från butiken! Dessutom delade vi ut flygblad om trädgårdsvisning under eftermiddagen och prånglade ut visitkort till höger och vänster - ingen slapp undan. Iförd en alldeles egen "hemmasnickrad" typ Garden Girl-outfit, med trädgårdshatt och allt, kände jag mig som om jag deltog i en inspelning av Morden i Midsomer:) Precis så charmig med genuin byastämning var denna tillställning! Möjligen var miljön och omgivningarna inte riktigt i samma klass, men nog har jag den där rätta, illmariga blicken! ;)

Egna etiketter, minsann;)
På eftermiddagen tog vi emot ca 30-40 besökare och det var riktig ruljans i både orangeriet, där vi bjöd på kaffe och sockerbullar, och i butiken. Många glada tillrop och positiva reaktioner värmde våra rätt nervösa premiärhjärtan. Hela denna härliga dag kröntes av ett besök av en mycket nybliven bloggvän, Lotta som har bloggen Lottas liv genom linsen..., och hennes man. Det blev middag och ännu mer bubbel och babbel till sent på natten. Vilken grej, alltså! Till och med vädrets makter var med oss. Så mycket av det roligaste vi vet och så många glada och positiva möten - en rikedom som långt, långt överskrider våra vildaste fantasier om att skapa något värdefullt av vår fina plats på jorden.

Jo, jo, den här tänkte jag ha på bilen när jag är ute och kör i sommar;)

Lev väl,

20 kommentarer:

 1. Oh, ett stort grattis rtill er lyckade premiär! Såna där bydagar på mindre orter är så fina - genuint... hoppas att ni får många trevliga och köpglada :-) kunder i butiken.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Hej, nej vad roligt. STORT GRATTIS till butiken.
  Den ser så mysigt ut! Ni har helt rätt inställning till det hela tycker jag.
  Jag har också tjuvstartad med min, än så länge bara "försäljningshörnan" i trädgården, men butiken inreds intill min keramikverkstad.
  Ha en fortsatt skön vecka, Kram Petra B.

  SvaraRadera
 3. Åh, vad jag önskar, att jag hade fått vara med på er trädgårdsvisning!
  Både du själv (så söt du är!) och hela omgivningen platsar definitivt in i "Morden i Midsomer"-miljön!
  Grattis till den lyckade premiärdagen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Ett stort GRATTIS!!!
  Jättekul, önskar att jag kunde varit där. Ser en del produkter jag skulle vilja vända och vrida på.
  Är det du som är så fin i klänning och förkläde? Det ser så svenskt och mysigt ut.
  Lycka till!

  Annelie

  SvaraRadera
 5. Grattis och lycka till! Vilken rolig satsning, och så kul att det blev så lyckat denna dag. Och visst är du som tagen från Morden i Midsomer :)

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt! Synd att jag inte visste om den där dagen i "byn", då hade jag nog tagit mig en tur till Rävemåla. Det får bli en annan gång. Butiken ser ju också helt fantastisk ut!
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 7. Oj, vad mycket det händer hos er. Jag måste komma över och titta in i din nya butik och ta en ny trädgårdsvandring hemma hos dig.
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Woaw och ett stort GRATTIS! Vad fint det ser ut. Åhh tänk jag som börjar min semester idag :-) Alldeles snart, om vädret tillåter, letar jag mig ut till dig.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 9. mon-jardin-en-ik6 juli 2011 kl. 18:30

  Ett stort grattis till er!!! och lycka till i fortsättningen.Det ser så fantastisk ut.Du är jättesöt i din lantliga,romantiska klädsel. Är glad för din skull att du mår så mycket bättre nu att du klarar av allt det här.
  Om jag bara bodde lite närmare.....
  Anje

  SvaraRadera
 10. Åh så roligt!!!! STORT GRATTIS till butiken och allt roligt som händer. Måste vara helt underbart att kunna få ha en sån verksamhet som förenar så många roliga saker. Låter helt drömlikt. Så fint med etiketter och skyltar å hemsida. Vad fin du är i din 'Morden i Midsummer-klädser'..... mycket passande!!!! Så skoj det hade varit att få komma och hälsa på.....

  Lycka till med allt!

  Kram, kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 11. Hei Charlotta:)
  Gratulerer med en mysig butikk!!
  Og tredgårvisning, sommer og alt som er gøy:))
  Alle gode ønsker fra meg:)

  SvaraRadera
 12. ojoj, inte visste jag att ni öppnat en butik! :) ni verkar ha mycket vackert. när jag nästa gång är i närheten ska jag absolut slå en signal, och komma på besök!

  SvaraRadera
 13. Grattis till öppnandet och fortsatt lycka//Britt

  SvaraRadera
 14. ETT STORT GRATTIS till allt mysiga som du/Ni har skapat. Hoppas att jag ngn gång kommer i närheten så jag kan titta in. Nu får man följa era förehavande på bloggen. Kram Ninne

  SvaraRadera
 15. Oj vad trevligt det ser ut, får grattulera till den fina butiken!
  Lycka till
  Mariana

  SvaraRadera
 16. Men så roligt!
  Stort Grattis till butiken och Lycka till!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 17. Åh, så glad jag blir för er skull, STORT grattis till er båda! Bilderna ser helt fantastiska ut, jag hoppas kunna komma dit någon gång!
  Kram Lydia

  SvaraRadera
 18. Vad kul! Stort grattis! Skulle gärna komma neråt antingen själv eller med trädgårdsföreningen någon gång! Lycka till! :) Mia

  SvaraRadera
 19. Vad trevligt med en liten butik, nu är det verkligen dags att vi bestämmer när vi kan komma och hälsa på. Jag vill så gärna se hur du har det.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 20. Åh, vännen! :) Det ser verkligen helt fantastiskt, underbart, härligt ut i er butik!!! Och så kul att ni nu har invigt officiellt. :) Tänk om det ändå var lite närmare till dig så skulle du få en ny stamkund! ;) Kramar!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)