fredag 10 juni 2011

Evas ros = Blush Damask


Just nu blommar den här vackra rosen i vår trädgård. Det är den enda ros vi har som vi inte vet namnet på. Jag har fått den av en före detta granne som heter Eva och jag bara älskar denna underbart doftande rosa buskros. Den skjuter rotskott hej vilt och blir aldrig mer än ca 120-140 cm hög. Sedan böjer sig grenarna neråt istället. Den har taggar som sitter tätt och grenarna är något rödaktiga. Bladverket är ganska matt och jag antar att det är någon slags pimpinellros. Men vad heter den? Någon som vet?

Uppdatering 13 juni 2011: Med hjälp av Facebook och Allt om Trädgårds rosforum har jag med största säkerhet funnit rosens riktiga namn - Blush Damask. Den kallas även Vadstenarosen. Så kul! Nästan som att ha fått en ny ros;)

Lev väl,

9 kommentarer:

 1. Hej!
  Kan inte hjälpa dig med namnet på rosen. Men ljuvligt vacker är den. Evas Ros tycker jag är ett bra namn!
  Önskar en trevlig helg.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. mon-jardin-en-ik10 juni 2011 kl. 21:12

  Vet ej vad den heter men den är underbar. Ha en fin pingsthelg.
  Anje

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tycker den ser lite ut som Mme Boll (samma som Comte de Chambod - eller hur det nu kan tänkas stavas...). Det är en portlandros, och de blir aldrig särskilt stora. Doftar ljuvligt, och ser ut som din ros - både på bladen och blommorna. Undrar om inte grenarna kan vara lite rödaktiga också...

  Kram!
  Stina

  SvaraRadera
 4. Evas ros är verkligen vacker men nåt namn kan jag inte hjälpa till med....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 5. Jag gissar att Inger på Kärleksstigen skulle kunna hjälpa dig. Kontakta henne, bloggen rekommenderas för alla med rosintresse!
  Kram/Laila
  PS Nästan alla skottar har kommit upp! Inläggkommer när jag kupar första gången!

  SvaraRadera
 6. rosen har en otroligt söt färg! och jag bara älskar den gröna färgen ihop med den rosa!
  från Colette

  SvaraRadera
 7. Söt ros, älskar rosdoft! Det är roligt med växter som minner en om givaren. Prova att fråga på Rosforumet Aot, de kan nästan alltid ge svar!

  http://www.alltomtradgard.se/forum/forum.xml?forum_id=12

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 8. Vet tyvärr inte namnet på rosen, men jag tror att jag har samma sort i min trädgård. Den är så söt och jag har delat min och flyttat till olika ställen i trädgården för jag vill njuta av den på fler ställen.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)