tisdag 10 maj 2011

Yes! Första tomaterna mogna!!!!


Åååååh, vad nöjd jag är! Igår kväll, 9 maj, upptäckte jag dessa små raringar! Två skördemogna och flera på gång:)


Snabbt, snabbt, letar jag upp gamla anteckningar (detta är alltså tiden innan bloggeriet...) och konstaterar att jag ÄNTLIGEN slagit mitt eget rekord från 2003, då vi skördade de två första tomaterna den 11 maj!

Det är inte min gamla favorit, Whippersnapper, som är först ut i år, utan en röd ampeltomat som jag inte längre vet namnet på. Har odlat den förut, men aldrig inomhus. Tomaterna som nu är mogna såddes i början av februari och har stått under lysrör inomhus sedan dess. Till skillnad från vanliga tomater, blir inte denna sort lång och gänglig i rumstemperatur, utan bildar en kompakt liten buske, ca 30 cm hög, som går att ha på matbordet, om man så vill!

Lev väl,

15 kommentarer:

 1. Wow vad härligt. Ja blir sjuk av längtan efter växthus. Men en sak i taget. Och min trädgård är inte den största;)

  SvaraRadera
 2. Det var inte dåligt.Tomater i början på Maj.Har små gröna kart på Sungold i växthuset,men det dröjer allt innan de är klara.Ha det gott.

  SvaraRadera
 3. Woaw! Nu blir jag verkligen imponerad (igen!) jag som var glad för mina blomknoppar.
  Hoppas att de smakar bra. Ha de gott i sommarvärmen. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 4. Grattis! Där klådde du mig på mig på målsnöret ;-) Whippersnapper från fröna jag fick av dig borde mogna inom den närmsta veckan i mitt köksfönster. Ser jättefina ut med massor av frukter.

  SvaraRadera
 5. Jeg er meget imponeret, har lige plantet mine ud i drivhuset, der går da 6 uger endnu før jeg får tomater. Men nu er der da en rigtig udfordring forrude som jeg tror jeg vil gribe en engang i fremtiden.
  Henrik

  SvaraRadera
 6. Jag skall befria dig från att se hur långt mina tomater hunnit (en vänskaplig gest !!!)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Åh, vad gott, dom skulle man vilja sätta tänderna i :-)

  SvaraRadera
 8. Men så härligt med tomaterna!!! Och oj så fint ni fixat till med pallkragarna för potatisarna. Ni är verkligen fiffiga :-) Viiiiiiilkeeeen krukskatt du hittat...... åh.... precis sånt där man vill ramla över någon gång.... Säger stort Grattis!!!!! (inte avundsjuk..... näe :-)))

  Många kramar
  Charlotte

  SvaraRadera
 9. Grattis til din egen rekord.Så gott det måste smaka. Jag har förra vecka planterat tomaterna i trädgården så det kommer att dröja ett tag innan det är dags att skörda.
  Ha det fint.
  Anje

  SvaraRadera
 10. Oj wow! Jag har inte hunnit pyssla om mina så mycket, så de har bara knoppar... Hinner aldrig blogga nu för tiden, så nu ska jag kolla vidare hos dig, vad jag missat!

  Kram!
  Stina

  SvaraRadera
 11. De första måste vara de allra godaste...
  Träffade Pia igår...och vet du vad hon berättade om....peston ;))
  Och så hälsar hon tillbaka.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 12. Så härligt det ser ut. Det lär dröja länge innan jag får några mogna tomater hos mig men den som väntar på något gott...

  SvaraRadera
 13. Mest imponerad är jag över dina vackra och prydliga anteckningar! Hur hinner du? Förutom allt trädgårdsarbete? Fantastiskt!
  Stor kram från mig!
  Monica

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)