tisdag 31 maj 2011

Tre fantastiska kvinnor...


var på besök häromkvällen. Åh, vilken kväll det blev! Och anledning att fira hade vi också, varför lite bubbel bjöds i orangeriet:) Jag hade nämligen varit hos doktorn och fått veta att om min yrsel fortsätter att lugna ner sig i samma takt som den senaste månaden, kommer jag med största sannolikhet att efter semestern vara redo att börja arbeta som vanligt igen! Så härligt! Skål!


Men det var inte det egentliga skälet till mina vänners besök. Nej, dessa erfarna, konstnärliga och kreativa kvinnor har varit med och startat upp ett nätverk för kvinnliga företagare på landsbygden och numera ingår också jag i detta nätverk. Tanken med kvällen var att visa trädgården, äta lite gott i orangeriet och så skulle jag få lite feed-back och idéer kring hur jag skulle kunna utveckla Cesars trädgård. Och oj, vad tips och idéer jag fick! Det är otroligt vad olika tankar och idéer vi har och jag är nu inspirerad till tusen. Vi babblade och bubblade ute i orangeriet till sent på kvällen och det var såååå mysigt.


Förra året, när vi var med på Tusen trädgårdar och visade vår trädgård för allmänheten, gjorde vi i ordning en del av stallet, där vi hade lite försäljning av grönsaker, plantor och annat. Det blev mycket lyckat! Redan då föddes idéen att i liten skala kunna erbjuda trädgårdsrelaterade produkter åt den tappra skara trädgårdsintresserade som hittar så långt ut på landsbygden, som till Cesars trädgård.

Under hösten började vi hålla utkik efter lämpliga grossister och leverantörer och i julas gjorde vi våra första trevande beställningar. Sen kom mars och jag blev sjuk och allt lades på is... Det är lustigt, men när hälsan vacklar är det inte så mycket som känns viktigt av allt det vi ägnar oss åt dagligdags...


Men så återhämtade jag mig i allt snabbare takt och i går kunde jag premiärvisa ett första "utkast" till trädgårdsbutik för mina vänner:)


Massor av positiv respons och en hel del fina idéer att bygga vidare på fick jag. Utanför stallet hade jag också ställt upp en växtloppis med bland annat delade perenner, pelargonsticklingar och överblivna tomatplantor. Tyvärr glömde jag ta bild på det... men det kommer en annan gång.


I år kommer butiken bara vara öppen när vi har föranmälda sällskap, som besöker oss. Eller om någon ringer och ber att få komma förstås! Förutom mer "vanligt" tingeltangel kommer vi att sälja en del ljuvliga produkter från Glasholmens keramik och design och...


... de vackra lerkrukorna från Kullabygdens keramik, som Peter Nilsson gör!

Foto: Gärd Fors, www.tingsrydnytt.se
De tre vännerna som var här, är från vänster: Shane Steen, Steengården, Ann-Charlotte Ohlsson, Glasholmen keramik & design och Eva-Lena Månsson, Torpet Någolunda. Tillsammans har de vunnit en affärsutveckingstävling för sin samverkande affärsidé "Kulturstopp". För den som vill läsa mer, har vår lokala nättidning, Tingsrydnytt gjort ett reportage HÄR om deras idé. 

Tänk vilken rik människa jag är med så många inspirerande människor i min närhet:) Tack kära vänner för en berikande kväll!

Lev väl,

13 kommentarer:

 1. Åh, så fint, så kul och så inspirerande! Inget gör mig så glad som entusiastiska entreprenörer som slår mynt av det de själva brinner för. Är glädjen och entusiasmen äkta blir affärerna alltid bra. Stort lycka till och jag längtar redan efter att få besöka din lilla butik framöver. Jätte lycka-till-kram från Mimmi
  Ps. Min egen dröm och passion lever på www.kulpariktigt.se

  SvaraRadera
 2. Visst finns det en rosa liljekonvalj till dig också. Titta in när du kör förbi. Men ring innan så du vet att jag är hemma.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. En sån givande kväll ni verkar ha haft! Så trevliga idéer med affär och plantförsäljning och så...jag önskar er verkligen lycka till med utvecklandet av er vackra "trädgård"!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Så härligt att du bättrar på dej mer och mer, yrsel är inte kul att leva med.
  Det ser jättefint ut och jag tror det kan vara en toppenidé! Underbara bilder ser verkligen lockande ut att handla!
  Jag har haft tankar åt det hållet också med lite hantverk, plantor under säsong. men de planerna är inte förän om en 15 år så jag har något att göra efter pensionen. Men ideérna spinner runt i huvudet redan nu! (:D
  Ps! mossflox mm skulle säkert vara fint vid din stenkant, om du inte har bråttom kan vi säkert ta en tuss av lite olika sorter när du tittar hit i sommar.
  Ha det riktigt bra nu!

  SvaraRadera
 5. Så underbar helg du haft. Jag önskar dig all lycka med allt du drar igång med. Om det blir tid över tar jag med några vänner för att besöka dig i sommar. skulle vara mycket roligt. Kram från en sjukling;)

  SvaraRadera
 6. Va skönt att du blir bättre och bättre, det måste vara det bästa av allt. Sen är det ju fantastiskt att ha så fina vänner och du har ju så fint i stallet, så det finns knappt.
  Lycka till!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Härligt med kvinnokraft!!! Jag kollade runt lite på de sidor/bloggar som du skrev om. Jätteintressanta kvinnor. Har du vägarna förbi Nöbbele i helgen är jag där to-må.
  Vi ses! Kram

  SvaraRadera
 8. Oj vad spännande :) lycka till med försäljningen och hoppas du snart mår helt bra igen kram Suss

  SvaraRadera
 9. Gud så spännande! Vilka vackra saker. Jag ringer innan jag kommer ;D
  Ha de gott och lycka till. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 10. Det gick nog inte??? att kommentera men Jag vill så gärna önska LYCKA till
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 11. Ha, jag skrev ju i min förra kommentar, att det kanske var läge för att börja sälja litet!!! Kul!
  Vad jag önskar att jag bodde lite närmre, då hade jag ringt och anmält ett besök!
  Så skönt att din yrsel ger med sig! Utan hälsan spelar ingenting någon roll!
  Kram och lycka till, Monica

  SvaraRadera
 12. Hej. Funkade det med Turex? Jag blev ju osäker på om jag mindes rätt. Har inte sett nåt på mina buskar ännu. Det verkar som om Turex (BTk) är verksamt mot flera olika larver. De pratade faktiskt om BTi på nyheterna igår. Då i negativ bemärkelse eftersom det gällde besprutning av Dalälvens omivningar och de var rädda att det skulle ta andra larver än myggor.

  SvaraRadera
 13. Ojså kul lilla fru C!
  Jag vill också ha butik ju! Lycka till med detta projekt, och hoppas att du är helt bra från yrsel och elände nu. Så roligt med vyer från trädgården, krama herr C som så rart snickrar hyllor och står i:-)
  kramkram Hillevi

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)