onsdag 4 maj 2011

Skön stockholmshelg i trädgårdens tecken

Några riktigt mysiga trädgårdsbesök blev det när vi var i Stockholm i helgen:)



Ett av de ställen jag var mest nyfiken på var Norrby Trädgård. De hade en så fin monter på trädgårdsmässan och deras hemsida är så inbjudande. Det var också ett jättemysigt ställe, om än inte anpassat för min plånbok;)



Zetas var en vacker plats, där vi åt en härlig lunch och shoppade en del.


Bland annat ursöta doftvioler av olika slag och den fina trådrullen till höger.


Nästan helsvarta 'Molly Sanderson'...


... och denna ljuvliga 'Rebecca'.


På Ulriksdals slottsträdgård fyndade jag pelargoner för halva priset - de flesta dessutom i naturligt patinerade lerkrukor.


Den här vildpelargonen med ceriserosa små, små blommor var fantastisk. Tyvärr hade den ingen namnlapp... någon som vet vad det kan vara?


På Myrorna hittade vi massor av fina fynd till vårt bonna-orangeri. Den här luffarslöjds-mojängen bör kunna bli en vacker lykta eller något!


Två fina rottingstolar, ett stort krus (med vildpelargonen i) och en rejäl picknick-korg!


Kruset saknade ett öra, men det syns inte, eller hur? Jag har också köpt tyg som ser ut som fårull och båda rottingfåtöljerna ska få sådana här dynor att sitta på. Kökssoffans sits är också inne och håller på att kläs om med samma tyg:) 

En härlig helg alltså, med massor av njutning och ny inspiration!

Lev väl,

15 kommentarer:

  1. Vilka underbara fynd du har gjort. Söta stolar och härliga plantor.Jag älskar såna krus,med eller utan örat. Med en snygg växt syns det inga skavanker.Bonna-orngeriet blir världens trevligaste ställe.
    Ha det gott.
    Anje

    SvaraRadera
  2. Vad härligt det låter. Vilken bra ide att klä in dynor med tyg som liknar fårull!!! Ha en fin fin kväll/Gela

    SvaraRadera
  3. Vilka underbara fynd! Åhh jag vill också till Zetas, men det får nog bli längre fram under säsongen.
    Ha de gott. Catarina

    SvaraRadera
  4. Så mycket härligt du hittade! Norrby Trädgård verkar ju vara ett jättemysigt ställe och Zeta.. ja det kan bli dyrt så mkt fint som de har! Vi har visst samma smak på violer, har också köpt båda, visst är de söta! Kul med alla fynd! Hur fick ni plats med allt på vägen hem?! (:D Ha en bra kväll!

    SvaraRadera
  5. Hej! Vilken fyndresa till Stockholm ni gjort. Nästa gång får ni lov att "fynda" er till Täby där jag bor. Skämt åsido så hoppas jag vi ses i Småland nästa gång jag är nere.
    Kram från ett vårkyligt Stockholm, Eva Linnea

    SvaraRadera
  6. Vilka fynd du gjort! Du hann med en hel del ser jag. Zetas är min favoritplantskola, njuter av att gå där och se hur föredömligt de förvarar plantorna. Vackert är det också.
    Tack för kommentar på min blogg. Visst har jag kontakt med Eva-Linnéa! Ringde henne nyss och det visar sig att hon ska ner till Nöbbele nästa helg och kan träffa mig i Stockholm den 26.5. Så om du vill lägga undan knölar till mig är jag jättetacksam. Eftersom jag har mycket mark kan jag tänka mig att dra upp sättpotatis som sedan kan spridas till intresserade köksträdgårdsodlare. Klimatet är lite tuffare här än hos dig så jag tror att vissa av sorterna går bättre än andra, t.ex. Mr. Little´s någonting, Highland Burgundy Red, Symphonia kanske, Witchill/Snowdrop, Fortyfold och Shetland black. Tacksam för de du kan avvara. Eva-Linnea har mitt telefonnummer om du vill ta kontakt.
    Ha det gott!/Laila

    SvaraRadera
  7. Härliga bilder och massor av inspiration - vilken härlig resa ni gjort :)
    Gillar allt! Växter, pelargoner, loppisfynden - det kommer passa så bra hos dig :)

    Ha det bäst :)

    SvaraRadera
  8. Så mycket fint! Och vilka vackra saker och plantor du fick med hem, sånt är riktigt kul.
    Agneta karam

    SvaraRadera
  9. Nämen vilken härlig helg!O mest trädgård det är ju så kul:-)Själv ska jag till Enköping o beskåda magnoliorna i helgen!Blir så klart besök på en plantskola!
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  10. Så fien bilder! Denne deler jeg på min facebookside i dag!! Og den finner du via min blogg:)

    SvaraRadera
  11. Gillar dina fynd! Låter som en resa i min smak:)
    Pelargonfynd gjorde du också!! Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med namnet på doftpelargonen.
    Hoppas någon vet bättre.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  12. Kom snart tillbaka! Finns säkert fler trädgårdar att utforska. Och så kan vi sitta och lukta på blommorna på min balkong! Kramar.

    SvaraRadera
  13. Väldigt fint - rottingfåtöljerna blir man ju skadligt avundsjuk på... :) Norrby Trädgård ska jag också titta in till när jag ska göra trädgårdsbesök i sommarstockholm.
    hejhej
    /Ann Marie

    SvaraRadera
  14. Zetas har jag också varit på och lyckats shoppa en hel del men Norrby trädgård var nytt för mig. Tack för det tipset.

    Ha det bra, Kerstin

    SvaraRadera
  15. Vilka underbara och inspirerande bilder. Kan tyvärr inte hjälpa till med namnet på Pelargonen.

    Önskar dig en härlig dag!

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)