torsdag 19 maj 2011

PlanteringsdagsIdag tog jag för första gången mitt bakbord i bruk. Nu har jag planterat massor av penséer och andra blommor som ska pryda trädgården.Väldans skönt, kan jag meddela, att stå upp i normal arbetsställning och kunna kladda och smutsa ner hur mycket som helst, utan att det gör något. Sådant här har jag tidigare gjort inne i huset på köksön:)


Sen var det bara att köra ut alla plantor och krukor till respektive platser i trädgården. Cykelkärran är ett kap, kan jag avslöja. Har tidigare kört saker i skottkärra med följden att det mesta välter, jorden rinner ut, ja, resten kan ni nog se framför er...

Lev väl,

13 kommentarer:

 1. Det är jättelämpligt med gamla bakbord som planteringsbord. Jag fyndade ett på loppis och har det ute och planterar på. Smidigt och fint också.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 2. Smart med kärran!Känner väl igen det där med skottkärran...
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Hej Charlotte
  Vad trist ......
  Tyvärr får du nog skära av alla skott som e angripna.......eller spruta med ngt riktigt starkt....
  Jag har aldrig haft detta problem.....tror det är ganska ovanligt....
  Hoppas det ordnar sig....
  Håkan

  SvaraRadera
 4. Underbart att kunna stå och greja hur man vil.
  Skulle så gärna se din trädgård på riktig med alla dessa växter och blommor.En lustgård.
  Anje

  SvaraRadera
 5. Åh, sååå härligt! Visst är det något visst när man inte behöver vara så försiktig när man skolar om de små liven... Människan behöver få smutsa ner och stöka även när man är vuxen! ;0) Ser huuur mysigt ut som helst i ditt bonnaorangeri! Hur mår du nu förresten? Kommer ihåg att du hade problem med yrsel tidigare i år... Hoppas det är helt borta nu så du kan fixa och dona i trädgården utan besvär.

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 6. Såg att du frågade Håkan om rosenbladstekeln. Jag har haft problem med den lilla gynnaren varje år! Ett år provade jag att klippa ner den angripna rosen efter att alla blad börjat slå ut (så mycket de nu kan det när bladen är helt ihoprullade...) Det gick bra men busken blev inte så rolig det året. Ett annat år besprutade jag faktiskt med pyrex och då dog de små liven snabbare än kvickt. Nu har jag ju rätt många rosor så jag misstänker att stekeln överlevde någon stans så nu är de små j-arna tillbaka igen. Kampen fortsätter... ;0) Hur som helst så har jag fått blommor i alla fall, även om det tar lite mer tid innan rosorna kommer igång. Vissa rosor dör men de allra flesta verkar överleva sina fripassagerare. Hoppas du fick någon hjälp nu!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 7. Gillar både planteringsbordet och kärran.Att få tips är tacksamt. Här har jag ett ombyggt pingisbord som planteringsbord. Fällbart och med bra arbetshöjd.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 8. Två fiffiga saker, som underlättar, bakbordet och cykelkärran! Och ingen av dom var avsedd för detta ändamål från början, men har fått en ny uppgift! Sånt gillar jag!
  Tack för svaret om sockerärtorna, jag petar ner några stycken till i morgon! Det är så roligt!
  Hoppas att din yrsel ger med sig helt, snart!
  Torsdagskram, Monica

  SvaraRadera
 9. vilket härligt planteringsbord!!Och cykelkärran , en sån vill jag också ha:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 10. Ja, ett odlingsbord är guld värt. Jag har ett gammalt skruttigt men det funkar det också ;-)

  SvaraRadera
 11. Ser härligt ut.
  vilken fin cykelkärra. Vi har också en fast den tippar hela tiden eftersom den inte har något stöd. Ska den stå lodrät måste den vara fastsatt på en cykel. Nåja, ingenting som inte går att ändra på. När det finns tid över ska jag låta mig inspiriras av din fina kärra och ta tag i min.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 12. Åh va skönt med ett ordentligt planeringsbord ute. Ja så smart med en kärra att köra runt allting på. Maken har lovat att snickra ihop en liten kärra åt mig, vi får väl se hur det går. =)

  Trevlig helg.

  Kram Dessie

  SvaraRadera
 13. Det växer så det knakar hos dej! så fint.
  Tycker det är svårt att hålla sig till en plats men ett bakbord vor nog bra.
  Mariana

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)