onsdag 25 maj 2011
Camassia Quamash
Ja, så heter denna fantastiska skönhet. Ätlig stjärnhyacint är det svenska namnet och med anledning av "ätlig" i namnet, planterade jag lökarna i köksträdgården. Helt fel upptäckte jag när jag läste på lite mer om växten. Den vill helst inte ha vare sig så mycket vatten eller näring. Hm....
Tydligen har denna växt varit basföda för vissa nordamerikanska indianstammar. Man tillagar själva löken som lär smaka lite likt kastanj. Nu har jag visserligen bara sju lökar och sju blommor, så jag tror jag nöjer mig med att njuta av blommorna i år...
... och knapra på de här godingarna istället:)
Lev väl,
12 kommentarer:
Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.
Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.
Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Camassia har jag också i rabatten. Den är så fin.
SvaraRaderaHa det gott, Kerstin
Härligt med krispiga rädisor. Jag har inte satt några. Men kanske till nästa säsong. Blir trångt nog ändå;)
SvaraRaderaSå fina Rädisor.Måste ut och kolla om mina är så stora att de går att skörda.Gunsan
SvaraRaderaVakkert både over og under jorden :)
SvaraRaderaÅhh... jag har suttit och bara dregglat en bra stund nu framför din blogg. Oj så många nya idéer jag får när jag är mitt i planerandet av en ny del av trädgården... den blivande köksträdgården. :)
SvaraRaderaJag har sått Camassia leichtlinii och fått upp några plantor. Hoppas att de är lika fina som dina.
SvaraRaderaHa det gott!
Kram
Christina
Det var verkligen både fin färg och form på dom hyacinterna! och så intressant att få veta att indianerna åt lökarna! Alltid kul att ha litet bakgrundskunskap om sina växter!
SvaraRaderaKram, Monica
Hur som helst så var den fantastiskt vacker och färger är underbar!
SvaraRaderaVilka fina rädisor du har redan!
Agneta kram
Vad spännande med ätbara hyacinter:) Snygg var den med, förstår att du kanske hellre njuter av blommorna detta år. Rädisor är verkligen inte fy skam:)
SvaraRaderaHvor er den smuk
SvaraRaderaAhaa, var det det som kom upp häromdagen, hi hi !
SvaraRaderaJag sår så mycket och ibland tappar jag bort etiketterna. Fast min var ljusblå, en annan sort förmodligen. Kul att den var ätlig !
Lisa/Lisas trädgård
Din camassia liknar en som jag har i trädgården och nu blir jag nyfiken på om vad jag har är ätligt. Ska kolla min etikettpåse och se om jag hittar namnet på den som jag sedan länge har glömt.
SvaraRaderaMmmmmm..... jag riktigt känner i munnen hur knapriga dina läckra rädisor är. Köpte igår ett knippe av den långsmala varianten. Känns somrigt och läckert att knapra på dem.
Kram