fredag 29 april 2011

Växter och kök flyttar in i bonna-orangeriet


Pottery room, planting space, bonna-orangeri... kärt barn har många namn och SOM jag redan äääälskar detta wundersköna rum!


Jag var så trött, så trött på alla växter som trängs inomhus, så igår tog jag cykelkärran och lastade i omgångar ut massor av växter, som nu bor på hyllorna här. Skönt! Men det gäller nog att täcka med fiberduk och ha en fläkt i gång om nätterna, för det ska bli kyligare igen!

Här ska 16 tomatplantor få rum längs väggen, i 20-litershinkar. Ännu står de och väntar...
Det gamla 50-talsköket är nu också på plats. Ett högskåp finns också kvar, som ska sitta på väggen. Bäst av allt är det rejäla bakbordet, som kommer att bli en fiffig planteringsbricka! Vad ska det vara för färg, tycker ni? Tänkte först behålla det som det var, men tycker inte riktigt att det passar in. Å andra sidan vet jag inte vilken färg som skulle passa... Förslag mottages tacksamt;)

Och så lite "snygg-bilder"  :)


Lev väl,

21 kommentarer:

 1. ÅH, så kul att få se ditt bonna-orangeri! Så himla praktiskt att ha en plats för alla plantor, krukor och grejer! Ja, man ska not vara försiktig nu - det kan ju fortfarande bli ganska kallt! Men är det bara tak över så hittar nog inte frosten dit...!

  Färgen på köksskåpen? Hm....själv funderar jag på att måla mina trädgårdsmöbler i antingen en grå färg eller skönt grön! Det tror jag skulle bli snyggt på dina grejer också! Färgerna passar liksom in till allt det andra!
  Lycka till med allt!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev!! måste var helt underbart att kunna skjutsa ut alla plantor. trevlig helg! /Sophia

  SvaraRadera
 3. Vad snyggt det blev nu när du fått in växter. Bakbordet skulle jag göra grönt, det tror jag skulle passa bra. :)

  ha en bra helg, Kerstin

  SvaraRadera
 4. Hej, vad underbart du har det!!vilken fin kärra du har att köra ut dina växter med. Ha en fin fin dag/Gela

  SvaraRadera
 5. Vad härligt att ha ett sådant utrymme, jag vill också ha ;-)

  SvaraRadera
 6. Vilket bra rum - så bra att ha allt samlat!

  SvaraRadera
 7. Vilket underbart rum du har fått. Jag skulle nog måla köket gult( eller eventuellt blått)och då tänker jag på dem svenska färgerna.
  Ha det så bra.
  Anje

  SvaraRadera
 8. Jätte fint!
  Härligt att ha en så stor plats.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Mmmm så härligt :) vilket jobb ni har gjort :) måste kännas skönt när det blir så bra Kram Suss

  SvaraRadera
 10. tänk att ni lyckats göra det så vacker. ser absolut ut som ett rum att trivas i :) jag tror säkert att ni kommer skapa massor av vacker i ert bonna-orangeri. jag beundrar er förmåga att få det se så naturligt och vackert ut! jag önskar att jag hade lite av det i mig, det mesta jag tar mig för slutar i kaos, tur då att min man tycker om att färdigställa det jag påbörjat :)

  jag tycker ni borde välja en kall färg (grå eller blå) för att få en vacker kontrast mot den varma väggen. Men jag är säker på att ni kommer få det vackert!

  Kramar från Colette Letrez

  SvaraRadera
 11. Hej Charlotta
  Så himla fint du får det..
  Å vilken rymd...
  Hoppas att det växer bra...
  Å missa inte

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  VÄLKOMMEN :)
  Håkan

  SvaraRadera
 12. Åh, jag är bara såå imponerad! Så fint det blev!
  Nu önskar jag dig en fin helg!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 13. Wow vad bra det blev!!! Det blev perfekt:)
  Ha det gott

  SvaraRadera
 14. Vilket ljus bi lyckat med att få in genom tak och de nya fönstren. fabntastiskt - ett ljusterapirum förutom alla andra funktioner...

  Jag hade målat köket i ytterväggarnas faluröda nyans. Den står vackert mot ALLT, både växter och virke - dessutom knyter ni ihop ute och inne...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 15. Vilket kanonställe det där blir. Stort och smart! Riktigt läckert..... Jag gillar...... :-)))

  Ha en toppenhelg (gissar att den kommer att spenderas med arbetsbyxorna på... :-))

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 16. Jag tycker de var "snygg-bilder" allihop! Vilket UNDERBART rum! Jag förstår att du är nöjd och tänk så många härliga timmar du kommer att kunna tillbringa i detta själ-glädjande utrymme...

  Varma helghälsningar från Helena

  SvaraRadera
 17. Jisses - här händer det grejor! Åh vad jag gillar bonna orangeriet! Vilket härligt utrymme du får och du kan greja ohejdat oberoende av väder och vind :) Det är nästan så att vår lilla vedbod ligger "risigt till"...... :)

  Önskar dig en trevlig valborg ♥

  SvaraRadera
 18. Läckert, bara läckert!! Vilket rum du har fått dig :)

  SvaraRadera
 19. Så härligt det blir! Helt underbart, jag förstår att du älskar ditt orangeri.
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 20. Vad fort det gick och väldigt bra blev det också! Om jag skulle föreslå en färg så är det grå, antingen vädligt ljus eller väldigt mörk snarare än nåt däremellan som först poppar upp. Det blir säkert fint vad du än väljer. Kram Marie

  SvaraRadera
 21. Sååååå avis...:-)

  Köket är ursnyggt i den gamla 50-talsfärgen tycker jag. Och det ser ut att bli en ganska neutral backdrop till allt som kan blomma. Jag skulle inte måla det i någon annan 50talsfärg, i så fall i en trädgrå färg, som Driftwood så det ser ännu äldre och slitnare ut, eller smutsvitt med grå lasering över, eller.... Jag förstår att valet kan vara svårt:-)

  Kramkram H.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)