onsdag 16 mars 2011

Yr av vårlängtan?


Åh, vad jag längtar efter detta! Krattade gångar, rensade rabatter. Allt väntar att få slå ut, blomma, bära frukt... Bilderna är från maj förra året. Tänk snart är vi där...


Annars är min värld mest så här, för tillfället. Har drabbats av någon märklig yrsel, sedan en vecka tillbaka. Är jag månne yr av vårlängtan? Det är ingenting farligt, så mycket har konstaterats, men lite läskigt är det allt. Det är svårt att sitta vid datorn några längre stunder, så ni får ursäkta om jag inte hälsar på hos er så ofta eller skriver några längre inlägg den närmaste tiden.

Lev väl,

26 kommentarer:

 1. Vilken bra rubrik!! Hoppas att du kryar på dig snart!!! Tänker på dig kram Gela

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att åka på det. Jag kan åka på det på våren i samband med vårtröttheten som kommer, det är värst när jag ska lägga mig ner i sängen , då jag lägger huvudet på kudden känns det som om jag har snurrat 20 varv innan. Nästan så att jag får hålla mig i sängkanten. tydligen något virus.
  Du får krya på dig fort, fort så att du orkar fixa och dona i trädgården och ditt "orangerie"
  Bamsekram
  Pella

  SvaraRadera
 3. Krya på dig! Jag ligger i maginfluensa och mår heller inget vidare.

  SvaraRadera
 4. Nästa vecka kommer våren! Då lovar jag att du blir hur pigg som helst. Kram Tyra

  SvaraRadera
 5. Oj, det var inte trevligt med en sån påtaglig våryra! Hoppas den ger sig snart och du slipper svindeln.
  Ta väl hand om dig! /Bea

  SvaraRadera
 6. Min kusin åkte på en sån där yrsel förra våren... det var visst nåt virus. Hoppas det går över - låter inte kul alls!

  SvaraRadera
 7. Så fint du har det!! Tråkigt med din yrsel...känner flera som drabbats av något liknande. Sitter visst i örat. Hoppas du snart blir bättre!

  SvaraRadera
 8. Jag förstår precis hur obehagligt du har det med yrseln! För 4 1/2 år sedan drabbades jag av ett virus på balansnerven (vestibularisneurit). Det är ju mycket bättre nu men fortfarande har jag litet svårt för stora ytor, jag vågar inte cykla längre etc. Trist, men är det inte värre, så...
  Det finns balansövningar man kan träna med.
  Har det konstaterats vad du drabbats av?
  Det finns en massa olka "yrselsjukdomar"!
  Hoppas att du snart känner dig bättre!

  Dina trädgårdsbilder från maj i fjor är SÅ fina! Vilken trädgård du har! Så stor och så välskött!

  Ha det så bra och krya på dig!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 9. Känner igen det där med yrsel. Hade det för ett par år sedan. Vad hette det, godartad lägesyrsel???

  Hoppas det går över snart.

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Undrade just varför bilden var upp ner. Sån yrsel känns nog inte bra, låter som lite mer än vanlig våryrsel. Krya på dig :)

  SvaraRadera
 11. Visst är längtan efter allt det där härliga riktigt svår. Hoppas att yrseln avtar i takt med att våren närmar sig så att du kan ut och njuta i trädgården snart igen. Krya på dig.// Kram Peter

  SvaraRadera
 12. Det där känner jag igen det är inte kul.
  Jag har problem till och från men klarar mig nu förtiden ganska bra faktiskt.
  Kul med bilderna upp och ner för så är ju världen ibland.
  Ha det så bra du kan.
  Annika

  SvaraRadera
 13. Vi får hoppas det "bara" är vårlängtan och inget annat! Såg att du/ni fanns med i trädgårdsamatörernas lista på trädgårdar man kan besöka. Det ska bli roligt att få se hur du/ni har det någon gång i sommar.
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 14. Usch då.....hoppas det snart går över.

  SvaraRadera
 15. Kyra på dig - hoppas det går över snart!

  SvaraRadera
 16. Oj, gumman! Det lät inge bra. Hoppas att det bara är något bråkigt vårvirus.
  Ta hand om dig!
  Kramar!

  SvaraRadera
 17. Hoppas att yrseln går över!krya på dig!
  Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 18. Stackare - hoppas du kryar på dig riktigt snabbt! Kram Mimmi

  SvaraRadera
 19. Vad trist med din yrsel. Hade själv virus på balansnerven mitt i sommaren för några år sedan, när jag böjde mig framåt stöp jag som en oxe till backen, fick rådet att göra allt som jag blev yr och mådde illa av så skulle det gå fortare över, och det verkade faktiskt stämma. En väninna som höll sig still länge fick dras mycket längre med sina besvär. Fast du kanske fått något förkylningsvirus som ger sig snabbt ändå. Krya på dig !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 20. Usch vad jobbigt med yrseln... hoppas bara det är vårlängtan som gör det ;-). Och att våren komemr snart så att det går över :-).

  Jag längtar också väldigt efter våren, men jag såg på tv imorse att den redan var här. Fast imorgon skulle det snöa. Det känns ju inte som vår direkt.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 21. Trist att höra om din yrsel!
  Jag blir alltid varm i hjärtat när jag tittar in hos dig - skickar en krya på dig kram i cybern! Längtar också till våren och utelivet! Går på en rehabgympa på strokeenhet tillsammans med andra mspatienter just nu - tränar styrkan till vårbruket...
  Längtar!
  Kikar till mina snödroppar och njuter...
  kram från plantan

  SvaraRadera
 22. Jag tror du har lägesyrsel, det är kristallerna i örat som hamnat fel. Finns rörelser man kan göra om det är det. Ofta börjar det en morgon när man ska resa sig upp ur sängen...
  Hoppas det går över och hoppas att det blir riktig vår snart.
  Varm kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 23. Det låter inte som någon höjdare.....ta det lugnt såå hoppas vi att våren kommer och vi piggnat till. Härliga bilder från din trädgård.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 24. Krya på dig! Det låter inte roligt. Men när solen tittar fram riktig bra blir det säkert bättre (hoppas jag för din skull).
  Ha det bra.
  Anje

  SvaraRadera
 25. Kära Charlotta,
  Ljuvliga vårdoftande bilder i ditt "uppochnervända" inlägg. Det där med yrseln låter jättejobbigt. Jag fick inflammation på balansnerven i somras, och det var verkligen gräsligt (inte ens när jag låg ned ville sängeländet sluta snurra...), och jag hoppas att din yrsel försvinner fort!

  Varma krya på dig-hälsningar, och håll dig nu borta från datorn tills du mår helt bra igen.

  Kram, Helena

  SvaraRadera
 26. Hoppas att du känner dig bättre snart. Om det inte är ett virus så kan det som flera har skrivit vara något som heter godartad lägesyrsel. En sjukgymnast kan hjälpa till med att utöva en serie övningar som ställer kristallerna i örat tillrätta igen och då upplever man förbättring direkt (om det är rätt diagnos förstås)

  Men du vad duktig du är med varmbädden! Jag skulle behöva en kallbädd tror jag! Jag vill starta om tomatplantor för de jag har ser inte ut att må så bra, men problemet är att det börjar bli för varmt. Jag tror att det är pollineringen som inte går så bra när det är hög luftfuktighet i kombination med värmen. Vi har över 30 grader. Tänk vilka olika utmaningar vi har.

  Men oj vad jag blir inspirerad av dina bilder och din kunskap!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)