torsdag 3 mars 2011

Snart grönskar det!

Tulpanbukett med egna drivna syrénkvistar, 2010
Jojomensan! Mina syrénkvistar har fått fina, gröna knoppar och glädjen över detta ledde till att den totala dårskapen tog över i det Cesarska huset igår. Förra veckan beskrev jag ju så snusförnuftigt hur jag varit tvungen att sålla och välja bland alla mina tomatfröer... Jo, jo, det var då det... När jag tog fram alla pluggbrätten och gjorde mig redo att så, tog en helt annan känsla över. Jag bara KUNDE inte avstå från alla dessa fina sorter!!! Ca 14 sorter hade jag tänkt begränsa mig till... och det blev....

Mycket vill ha mer.... Moi?
32... sorter... flera av varje... jag vet, jag vet, det är dårskap! Jag har ju inte plats! Och vem skulle orka äta alla  om jag nu hade plats??? Undrar om det kan kallas någon sjukdom? Jag vet vad som är rätt och lagom och så gör jag  precis tvärtom... Odlarmani? Men, det låter ju inte så farligt..., eller? Nåja, står ni utan tomatplantor i maj, så vet ni ju var ni kan hämta;) Klicka på Läs mer, i slutet av det här inlägget så finns hela listan med alla sorter där.

Petra Quiding, programleder Odla med Stadsgrönt. Foto: Kristin Montagu-Evans
Snart grönskar det i radion också! Mysprogrammet nr. 1 i radio är Odla med P1. Säsongsstart den 21 mars, kl. 11.35. En idiotisk tid för alla som arbetar normal kontorstid, men tack och lov är det repris på lördagar, kl. 12.05. MYCKET bättre tid! Då kan man gå med öronsnäckor i trädgården, eller ha sin lilla transistor i växthuset:)


Härliga grönskande nyheter är också att mars är trädgårdsmässornas månad! Idag invigs Skånska trädgårdsmässan och på lördag far jag dit. Ingen har väl missat att det är bloggträff i Allt om Trädgårds monter, varje dag 14.00-15.00? Hoppas på att träffa flera av er där!
Lev väl,

Tomatsorter 2011

Ananas Noir
Black Krim
Black Plum
Black Sea Man
Black Sweet Cherry
Brandywine
Cherokee Purple
Chokolate Cherry
Gardener’s Delight
Gelbe Dattelwein
Golden Queen
Green Grape
Gul cocktailtomat
Japanese Trifle Black
Legend
Marglobe
Mazarini
Nyagous
Orange Sweet Cherry
Outdoor Girl
Pineapple
Roma VF
Rysk gul
Röd ampeltomat
Röd plommontomat
Selandia
St Pierre
Sungold F1
Sunray Gold
Tamina
Taxi
Tiger Tom
Whippersnapper
Vildtomat från Equador
Voyage/Fingerbeef

18 kommentarer:

 1. Hahaha... Du är ju värre än mig! ;) Men det gååår inte att bara så några.. även om man int har plats. Och vet du.. tänk vad glada alla de som får tomatplantor blir. För det är väl det man får göra.. ge bort dem.. ;)
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. hihi..fnissar här nu!! 32 sorter!!! Jisses..ja det är nog någon sorts sjuka ;)

  Men å andra sidan kan jag tokloppishandla saker som jag redan har så.. det är nog samma sjuka fast i olika skepnader!!

  Ha en bra dag! Här skiner solen!!
  Kramis Sanne

  SvaraRadera
 3. 32 sorter!!! Man vet inte om man ska skratta eller gråta - jag tror jag skrattar! Du har verkligen odlarmani! Men det tror jag är nyttigt...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. ÅÅå tack för att du har sått fler än vad jag har! Nu kan jag visa maken att jag är inte tokig... :-) Visst är det svårt att låta bli? Kan du inte skriva vilka sorter du odlar?

  / KRAM

  SvaraRadera
 5. Och jag som tyckte att 10 redan var ganska mycket. Men 32....
  Det kommer förstås att bli massor med recept på allt man kann göra med tomater.
  Ha det gott.
  Anje

  SvaraRadera
 6. Hi hi ...inte illa . Jag har odlat fem sorter Ja, de har inte grott än . Men det är härligt....ser fram emot att se dina.

  Tack för P1 tipset.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej Bondjäntan,
  Jag uppdaterar det här inlägget med sorterna!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Haha, jag känner igen det där med att försöka begränsa sig - även om det blir i lite mindre skala för mig, så har jag samma problem. Jag har plats för absolut max 4 plantor och nu har jag plötsligt 3 sorters tomatfröer... Hur gck det till? Jag tyckte ju att det räckte med de jag fick av dig, men sen plötsligt så är det ju en massa underbara människor i bloggvärlden som bjuder på inspriation och jaa, då går det som det går :-).

  Ha det så kul på mässan!

  SvaraRadera
 9. ÅÅÅÅ detta ha begär. Har också försökt begränsa mig detta år men det blir rätt mycket ändå. härligt med all inspiration som spruuuuutar ut från din blogg. Kram /Gela

  SvaraRadera
 10. Ha ha!!! Jag som bekymrade mig över mina utsvävningar, här ligger jag verkligen i lä. Kan man se dig sälja på torget i sommar, kanske?
  Kram

  SvaraRadera
 11. Någon gång i framtiden ska jag också odla tomater... när jag har plats och kanske till och med ett växthus i trädgården...
  Hittills nöjer jag mig med att inspireras av er som redan är "odlartokar" :-)
  Tack för tipset om radioprogrammet! Lyssnar aldrig på P1, men den kanalen får jag försöka ratta in framöver.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 12. Hihi.... 32 sorter, inte illa :) Men tänk så många brushettor du kan äta till frukost, mellanmål och till förätt, alla tomatomeletter du kan tillaga - mums! Nix, en hängiven odlar kan ALDRIG få förmycket av det goda :)

  Roligt att du skall gå på mässan! Jag tänkte först att jag skulla åka men fick förhinder, osis. Hade verkligen varit roligt att träffa bloggare på riktigt!! :)
  Ha det så himla kul! Kram ♥

  SvaraRadera
 13. Herregud, du är ju galen, 32 sorter! ;-) Du får väl börja sälja dom!

  SvaraRadera
 14. Ja din odlingsiver är det då inget som helst fel på. 32 sorters tomater låter faktiskt härligt om du har plats för alla.
  Du får ha det så gott på mässan.
  Kram:)

  SvaraRadera
 15. Hej Charlotta!
  Det är roligt när man kan börja gå på mässor och annat. Inspirationen börjar komma igång efter en lång och kall vinter. Det känns skönt!!
  Ha det så bra.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 16. Så härligt att följa den här bloggen! Tomatfröpåsarna är framplockade. Nu ser jag några vita plastbackar med tomatodling i säckar - är det dina? Hur stora backar, säckar och hur sker bevattning och gödsling? Förra året odlade jag i hinkar, gödslade med nässelvatten och hade måttlig skörd... Kanske finns bättre sätt? Antagligen!

  SvaraRadera
 17. Hej Kerstina,
  Förlåt att jag inte svarar förrän nu! Blev helt yr av vårens ankomst och trädgårdsmässa och allt. De vita odlingslådorna är självvattnaden lådor av frigolit. Man lägger en vanligt påse med bra odlingsjord ovanpå, som man odlar i. Perfekt! Dessvärre har vi ännu inte funnit dessa i Sverige, men de säljs för runt hundralappen i alla byggvaruhus i Danmark.
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 18. Har blivit stormförtjust i din blogg och du ger mig så mycket idéer och kunskap =) Nu är ju jag bara en amatör och inte alls lika duktig som du. Men en sak känner jag igen mig i från detta inlägg, och de är odlarmani som jag har åkt på i år ;) Jag skulle nog behöva sno grannens gräsmatta i sommar för alla blommor och grönsaker jag köpt ;) Tack för en riktigt bra blogg!
  Mvh, Therese

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)