söndag 23 januari 2011

Vårfint för kropp och själ


En grå och skön söndag utan för många måsten, det är härligt! En del av mina tulpaner som aldrig hann få komma ner i jord i höstas har börjat spira, så i helgen har jag planterat en del av dem i krukor. Jag har inget större hopp om att de ska blomma, men det ser vackert ut i alla fall! Gröna kvistar från vintergrönan hämtade jag från jordkällaren. Det är fägring som får själen att må underbart:)


Kroppen är i stort behov att extra näring, så här i slutet av vintern. Därför har jag tråg med groddar på fönsterbänken. Det är härligt att se dem gro och så är de en explosion av viktiga näringsämnen som, när de hamnar i salladen eller på mackan, förhoppnings ska få kroppen att spritta lite extra:)

Ha en fortsatt skön söndag och lev väl,
Charlotta

18 kommentarer:

 1. Jag tror jag törs lova att dina nyplanterade lökar kommer att blomma. Jag hittade tulpaner i uterummet förra året som kommit upp så mycket som dina gjort och dom satte jag i krukor. Jösses vilken blomsterprakt det blev. Varenda lök blommade. Jag håller tummarna att du får njuta av vårlökar långt innan dom kommer utomhus.

  Så du har haft det grått idag. Här har det varit strålande sol och inspirationen har varit på topp. Det är så härligt att vi går mot ljusare tider. Snön som legat på plasttaket i uterummet har smält så nu har ljuset kommit tillbaka där också. Det är ljuvligt.

  En riktigt skön vecka önskar jag dig!
  /Anita

  SvaraRadera
 2. Varning för groddar man blir beroende av dem.
  Jag blir det särskilt av solrosskott.
  Härligt vårigt du bjuder på.
  Annika

  SvaraRadera
 3. Vårkänslor är det! Fint att du har så stor fönsterbräda.
  ;)

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna för dina tulpaner....
  Groddar är så gott....och så enkelt att grodda själv...
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 5. Groddar jag blir lite nyfiken//Britt

  SvaraRadera
 6. Å vilka härliga bilder. Det syns riktigt hur det knakar i knopparna. Jag har däremot aldrig ätit groddar i hela mitt liv.
  Jessika

  SvaraRadera
 7. Härliga vårkänslor med tulpaner på väg upp. Hoppas och tror de orkar blomma.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Så härligt med växande och groende, kanske särskilt denna tid när det är ganska långt till grönskan utomhus!
  Ha en fin vecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Härligt med allt som tittar upp ur jorden så här dags! Jag har inte sått något än, men tänker åka och skaffa jord i morgon, så nu ska det bli av! Några lökar, som inte blev nerpetade i höstas ska jag sätta i krukor och sätta ut, hoppas att det fungerar! Jag tror att dina tulpaner kommer att blomma!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 10. Här var det en känsla av vår :)
  Tjingeling

  SvaraRadera
 11. Vilka härliga vårbilder. Hoppas du får blom i dem!
  Groddar kan vi verkligen behöva nu för att få lite extra energi. Ha en go söndagskväll
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 12. Det finns nästan inget mer vårlikt än spirande lökar. Håller tummarna för att de kommer blomma. Och det verkar ju positivt när man läser i hälsningarna........ Och groddar som är så gott!!!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 13. Håper tulipanene kommer til å blomstre- høres ut som om du har hatt en nydelig søndag! Kjenner roen bare i å se på bildene dine. Ønsker deg en fin ny uke!
  Mvh Monica

  SvaraRadera
 14. jag tror nog att era tulpaner kommer blomma! ni verkar ju lyckas med det mesta när det gäller att plantera :)! hur mycket tid tar det egenterligen för groddar att växa? och varför ligger inte fröna på jord? (som ni kanske märker är jag inte så duktig på sånt här med växter, men jag måste ju lära mig någon gång). har ni något tips på vad en som nybörjare kan odla? :)

  SvaraRadera
 15. Får ta och klättra upp och rota i överskåpet efter mina groddtråg...det går liksom i vågor det där med groddandet. Men mums är det:)
  Må så gott och ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 16. Så härligt att se allt som gror och växer hos dig!
  Vårkram, Monica

  SvaraRadera
 17. Hej Britt, Jessika och Colette,
  Prova gärna groddar - jättegott! Finns färdiggroddade på ICA och andra livsmedelsaffärer. Alfalfa är jättenyttiga och milda, medan rädis- och lökgroddar är peppriga och sätter smak på salladen i vintermörkret! Vill man grodda själv rekommenderar jag att hälsa på hos Annika Christensson, som har skrivit mycket om groddning på sin blogg http://naturligating.blogspot.com.
  Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)