söndag 9 januari 2011

Vad många fina fröer jag fått!

Så fantastiskt roligt att byta fröer med bloggvänner! Och massor av fröer har jag fått på posten:) Faktum är att den här fröbytaridén kommer att leda till en större frösamling än jag någonsin haft!


Från Mimmi som har bloggen Mimmis mammaliv fick jag det här söta kuvertet. Hon hade mycket fiffigt packat fröerna i melittafilter. Allt detta fick jag:
Tomat 'Taxi'
Paprika 'Friggitello', 'Antoni Romania'
Squash 'Grisette de Provence'
Physalis
Höstsolros, Solhatt 'Magnus', Riddarsporre 'The pinks', Rosenskära mörkrosa, Agapanthus blå, Pionvallmo 'Black Swan',  Sommarriddarsporre blandade färger.
Tack snälla Mimmi!!!


Som jag berättade häromdagen, fick jag från Bondjäntan detta färgglada paket, så vårligt och fint. Allt detta fick jag:
Squash, 'Cocozelle'
Rosenskära, vita och rosa, Vallmo mix
Chili 'Espelette', 'Sarit Gat'
Paprika 'Ference Tender'
Gyllenbär 'Goldie'
Piplök
Tack snälla Bondjänta!!!

Visst är det fantastiskt, och fler fröförsändelser från bloggvänner är på väg! Jag lovar att rapportera efterhand som de dimper ner. Ha en fortsatt skön söndag, alla!
Lev väl,

19 kommentarer:

 1. Vad roligt!

  Ha en skön söndag!

  Kram M

  SvaraRadera
 2. Tack själv kära du - eftermiddagen ska ägnas åt planteringen av dina fina chilifröer. Låt oss göra om det här framöver.

  Om någon av dina läsare är mer fröbytarsugna så har jag fortfarande massor med fröer av ffa tomater, paprikor, squash och blommor och själv efterlyser jag kronärtsskockor, kanske ytterligare en chili eller två och cantaloupemelon.

  Tack för ett härligt initiativ! Ps. Jag har blivit lovad ett växthus i vår - jippiiii! Några visa tips från dig innan jag spenderar?

  SvaraRadera
 3. Waow så roligt och det kommer att bli skörd av det, jag kan knappt vänta tills jag får se dina fantastiska grönsaksland igen.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Kul ide!Undrar just hur mycke fröer du kommer få till slut :-)
  Kram från mig!

  SvaraRadera
 5. Kul idé du kom på med att byta fröer. Tyvärr har jag nog inga att dela med mig av.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Fantastisk ide med dit frøbytte.....og sikke mange du selv har at bytte med - en lang og spændende liste må jeg sige Charlotta. Det bliv skønt at følge med i urtehaven igen i år :0)

  Dorthe

  SvaraRadera
 7. Det är tur att du har stor plats att odla på...
  Väldigt bra idé du fick!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 8. Åh jag måste ta tillvara lite fröer nästa år så jag kan vara med och byta! Jag har inte skördat ett enda frö och frå börja om från skratch.

  Hoppas änndå utöka mina odlingar i år jämfört med i fjol. Jag har ju växthuset nu, och själva grunden till köksträdgården så det blir lätt att utöka.

  Kommer även kommande året ha ett jobb där jag kan vattna på arbetstid vilket nästan är ett måste känner jag. Det tar sin lilla tid med odlingarna.

  SvaraRadera
 9. Japp då har du lite att göra nu då!
  Lycka till!

  SvaraRadera
 10. Så många kul och spännande sorter du får att så i år. Din idé var jättekul. Önskar jag hade tid att hänga på också, men jag blir alldeles yr i mössan ändå av alla fröer jag ska hålla reda på inför våren och plantskolesäsongen. Ha det gott
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 11. Låter som många nappade på iden. Kul!! Själv får jag hålla mig på mattan med sådder i år. Eftersom vi ska flytta...fast något litet frö kanske det kan bli;)

  SvaraRadera
 12. Det är ju rena julafton hos dig! Vilka spännande fröer du har nu. Tur att man nu kan ägna sig åt trädgården med hjälp av frökataloger och en skön brasa.
  Kram Randi

  SvaraRadera
 13. Hej Charlotta!
  Det kommer att bli en härlig skörd och mycket blomsterprakt hos dig!
  Ha det så bra.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 14. Den här bloggvärlden är förunderlig! Bebodd av massor av generösa människor som delar med sig av frön & goda råd. Jag har ännu så länge inte så mycket att bidra med, men är en tacksam mottagare som hoppas kunna "betala" igen senare.
  Ha en skön vecka!
  STOR kram från Eva Linnea
  PS Jag klurade lite på din adress och sökte på eniro och hittade dig. Vi hörs ngn gång när jag är i Värends Nöbbele. DS

  SvaraRadera
 15. Oj så spännande post du får. Blir sugen på att gå ut och hämta odlingskärlen fast det är kolsvart ute så det får nog allt vänta.
  Lycka till med dem..allihopa!
  Camilla

  SvaraRadera
 16. Oj vad kul!! Men hur får du plats med alla sådder?

  Kram,
  Stina

  SvaraRadera
 17. Det var verkligen en bra ide du hade. Och det visar sig också hur många trevliga människor det finns i bloggvärlden( och även utanfor).
  Ha en fin vecka.
  Kram.
  Anje

  SvaraRadera
 18. Det blir mycket att så!
  Sammlar inte några frön men man kanske skulle börja.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 19. Tack så mycket för dina kloka råd om växthuset. Jag är inne på linjen minst 8-9 kvm och rejäl ståhöjd. Önskar av hela mitt hjärta att tomten skulle ha växt en bit under det rejäla snötäcket. Vi hörs mellan frösådderna. Kram M

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)