lördag 4 december 2010

Mysigt, mysigt

Så härlig tid vi har nu! Hemmet är pyntat och vi ägnar vår lediga tid åt att strutta runt, sörpla glögg och endast ägna oss åt sådana julförberedelser som vi finner njutbara.


Igår bakade jag ciabatta av surdegen som jag började på i onsdags. De blev jättegoda!

Annas snygga ciabatta!
(bild lånad från Vita rosor och förgätmigej)
De blev inte lika vackra som  Annas, men lika goda som hon utlovade! Tack än en gång, Anna, för ett perfekt recept! Nu är surdegen sparad, för jag bakar nog nya snart igen. Jätteenkelt!


Vi passade på att göra sushi till fredagsmys också. Inte alls jul, men julstämning blev det på bordet i alla fall:) Sushi är en av barnens (och våra) stora favoriter och en dag kanske jag visar hur jag gör mina makisushi, så som jag lärt mig av min goa, goa japanska vän Nao, för femton år sedan.

Bild lånad från Trådspira
Vi var ju liksom tvungna att fira lite igår, för det måste i lotterisammanhang ha varit min i särklass turligaste vecka! Först vann jag de fantastiskt fina tankerutorna hos Isas trädgård! Tre supersnygga att hänga i någon av alla våra spaljéer med armeringsnät:) De kommer från den fina nätbutiken Trådspira. De har massor av snyggt:)

Bild lånad från Blomsterverkstad
Som om inte detta egentligen vore mer än nog, vann jag dessutom en blombinderikurs i den fina adventskalendern hos Blomsterverkstad! Tänk en kurs hos Jenny Strandh - för TVÅ!!! Både jag och monsieur C ger oss av neråt Skåne för att vara kreativa tillsammans och lära nytt. Va? Är detta klokt! På en och samma vecka??? Förstå att jag hoppar och dansar fram:)

Bild lånad från Daylily-potager
Idag ska jag, mellan hopp och dans, göra egen mjölksyrejäst surkål. Det är Anette, Daylily-potager, som inspirerat till detta! Blir det bra, ska jag testa Anettes julvariant med rödkål och rödlök också! Vad hittar ni på för trevligt i helgen?

Glöm inte hälsa på hos Håkan, där det är Saturday show-off idag!

Lev väl,

20 kommentarer:

  1. Vad mycket gott du visar upp idag, jag blir jättesugen.
    Vilken turgumma du är som vunnit två fina vinster, förstår att du är glad.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Grattis med dina vinster. Förstår att du dansade och hoppade. Skulle jag också ha gjort.
    Så gott det ser ut, både brödet och sushin.
    Jag ska nog vara inne och sy lite. Vi har ett, för att vara Holland i början av december,otroligt vinterväder. Det blåser jättekallt och det snöar.Problemet är att vi inte är vana med ett sånt väder . Det är trafikkaos lite varstans för ikväll firas "Sinterklaas" och det är många som ska hälsa på varandra och lika många som ska köpa sina sista presenter.
    Ha det så gott och mysigt.
    Ane

    SvaraRadera
  3. Vilken turjänta du är! Fin priser i utlottningar! Önskar att jag hade sådan tur...

    Och snygga ciabatta blev det också! Kanske att jag vågar på mig sånt efter "kursen" med Martin :-) Ser verkligen fram emot att kunna baka med surdeg.

    Ha en fortsatt trevlig lördag!
    / Bondjäntan

    SvaraRadera
  4. Mmmmmmmmm så gott ditt bröd ser ut.Nu blev jag sugen på att baka.Jag ska stå för brödet till julafton så det är snart dax att sätta igång.Ha det gott.

    SvaraRadera
  5. Gott det ser ut. Vart hittar jag receptet??

    SvaraRadera
  6. För att bara "strutta runt och sörpla glögg", så tycker jag att ni hinner med mycket! Dina ciabatta-bullar ser supergoda ut! Och så avancerat att göra egen sushi! Det har jag aldrig vågat mig på...
    Ha en fin lördagskväll, kram, Monica

    SvaraRadera
  7. Grattis till alla vinsterna! Vilken turgumma du är!!!!
    Brödet ser riktigt gott ut - det vattnas verkligen i munnen!
    Surkål..*suck* - bland det bästa jag vet! Finns det bara surkål på bordet är julen räddad! Jag lagar alltid min mormors surkålsgryta till jul, och jag har även gjort egen surkål en gång i tiden! Supergott!
    Jag känner igen skålen längst till höger - har likana på torpet - flera i olika storlek...en favorit - också den från mormor!
    Ha en fin helg!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  8. Grattis till dina fina vinster! :) Förstår att du firar. Såg supergott ut med egen sushi. Blev riktigt sugen på det nu... :) Idag har jag bakat pepparkakor. Fick tips om ett rikigt dunderbra recept av en kompis. Det var tom lite cognac i receptet. Och det blev verkligen lika gått som det låter. :) Ha en skön kväll! Kram, ak

    SvaraRadera
  9. Bien aimé ton billet, Charlotta.

    Qu´ils ont l´air bon ces pains.

    Pourrais-tu me donner ta recette de vin chaud suédois, je sais que vous le faites très bon ?

    Bon week-end

    SvaraRadera
  10. Vilket gott och vackert bröd, det syns att det är gott! Jag känner doften av det också, tror jag.
    Vilken tur i spel, waoouw....! Gratulerar! Det var verkligen lyckosamt!
    Trevlig helg, kram från Agneta

    SvaraRadera
  11. Nämen ... så mysigt ni har det. Ciabatta på surdeg låter ju himmelskt gott. Och jag vill be att få gratulera till vinsterna. Så fantastiskt roligt. Härligt att se hur du njuter av allt som hör till december och förberedelserna inför julen. Jag måste säga att jag blir alltid så inspirerad när går in här och läser dina positiva inlägg.

    Ha en fortsatt skön och mysig helg!

    /Anita

    SvaraRadera
  12. Chiabattan ser god ut, det får man testa. Och visst får du länka till min sida, vill du ha receptet på den syrade "rödbetssalladen" så säg till :)
    Och usch vad jag blev sugen på en kurs..........Grattis!

    SvaraRadera
  13. Stort grattis till dig vilken lycka...
    Kul att få gå två dessutom.
    Syrade grönsaker skulle jag verkligen vilja göra.
    Kanske skulle göra reportage om det???
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  14. Vad du pysslar och står i! :0) Alla frågar jämt mig hur jag orkar hålla på, men när jag tittar in här hos dig suckar jag bara djupt... Åååååh, skulle också vilja ha lite energi och pyssla på inför julen! Det är en sådan glädje i allt du gör så du inspirerar alla som tittar in! Man märker att du brinner för det du gör. Jag brukar ju också älska det jag håller på med iofs men just nu är det tuuuuungt. Tur att bebisen ploppar ut innan våren i alla fall så man har ork att ta tag i alla odlingar ;0). Vad gullig du är som länkar!

    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  15. Grattis!! Kul att du vann två vinster på en vecka. Goda dina ciabatta ser ut. Här har bara varit upp och nervända världen med snöstormar och annat knas, ikväll är första kvällen jag har tid att sitta framför datorn i fred..kram

    SvaraRadera
  16. vad gott det ser ut allt du har gjort :) Kram suss

    SvaraRadera
  17. Stort Grattis turfröken till de bäda vinsterna!!!! Och jag fick ju också vinna tre tankerutor hos Isa..... känns finfint!

    Åh... sushi som är såå gott! Har aldrig gjort egen dock. Låter som ett toppen fredagsmys! Ditt bröd ser FÖR gott ut.... 'blink, blink'..... Helt plötsligt känns det som att en kvällsmacka skulle sitta bra ;-)

    Hoppas du får en härlig julig 2:a advent!
    PS. Det där med att strutta runt, julfixa och dona, sippa på glögg och mysa på känner jag helt klart igen......

    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  18. Vad sko, grattis till dina vinster. Dina ciabatta ser så otroligt goda ut. Det riktigt vattnar sig i munnen på mig. Här bakade vi saffransbullar igår och idag ska det bli pepparkaksbak. Dottern är verkligen lycklig och glad över detta. :) Men först ska vi till ishallen och dotterns konståkningsträning.

    Ha det gott, Kerstin

    SvaraRadera
  19. Hej där turgumman! GRATTIS
    Jättefin ny top-bild!!!!!
    Härligt med doften av nybakat bröd.
    En fortsatt fin 2:a adventshelg önskar Eva Linnea

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)