onsdag 8 december 2010

Laces, laces - bästa loppisfynden!


Visst är det underbart romantiskt med knypplade band eller spetsar eller vad det nu kallas! Vilken tid det måste ta att göra. Ett riktigt hantverk. Själv skulle jag nog aldrig ha tålamodet...Så mycket man kan använda dessa vackra spetsar till! En bukett tulpaner blir genast romantisk, knuten med ett sådant band. Eller runt stammen på en liten adventsgran eller, som på bilden överst, runt några kanelstänger. Kanske till och med till att hänga upp en julkrans?


Tänker att det kan vara fint att slå brunpapper runt en jullimpa och ett band runt det hela, som en fin gå-bort-present. Eller kanske brunpapper och spets över locket på en burk hemlagad sylt? Istället för servettringar vid en vacker juldukning? Hur som helst synnerligen användbara små spetsar så här i juletid!


Sprang inom på Röda korset igår och se vad jag fyndat! Alla spetsbanden för 25 spänn!!! Va? Är det inte otroligt! Som julafton långt före julafton:)

Lev väl,

28 kommentarer:

 1. Grattis,vilket underbart fynd du gjorde.Man kann göra så mycket fint med det som du redan visar.
  Ha det så gott.
  Anje

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också spetsar. Så romantiskt. Jätte fina foton. Gillar den stilen. Kram

  SvaraRadera
 3. ÅÅ vilket fynd!!!Jag är på jakt efter spets också men har inte haft den turen som du haft:)
  Ha det gott!!
  Berit

  SvaraRadera
 4. Villket fynd!
  Man kan göra mycket av spetsar.
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Oj, flera härliga inlägg jag har missat här! Både surkål och surdeg - båda är jag uppvuxen med - åh, så gott!!!!

  Vackra köksträdgårdar!!! Vilka fantastiska trädgårdar det finns att inspireras av, men du har ju så fint i din också, men visst - det är alltid kul att ha drömmar och kanske planer...!

  Dessa vackra spetsar! Helt otroligt vilket arbete som ligger bakom! Jag har en hel hög med små rundlar efter min mormor! De är ju som stora snöflingor, och jag hänger dem i fönstret på torpet under julen...!
  En vacker spets är så användbar - precis som du säjer!
  Ha en härlig dag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Vilket fynd du gjort!
  Tycker det är så härligt när gammal kvinnokraft kommer till användning igen. Och vansinnigt vackert är det ju.

  Och vilka köksträdgårdar du visar...
  Vi förverkligade en liten variant med sex lådor i fjol och jag är så lycklig över det. Men jag ser ju att det går att ta det flera snäpp längre ;)

  Önskar dig en vacker vinterdag!
  Kram
  /Pernilla

  SvaraRadera
 7. Åh, Vilka fina spetsar, aldelles ljuvliga.....
  Kul att du ville vara med på min lilla utlottning också.....

  Julkramar till dig!
  Therese

  SvaraRadera
 8. Vilka fina gamla spetsar! Jag har en hel del liggande, som jag då och då funderar vad jag ska använda dom till.
  Ha det riktigt gott!
  Christina

  SvaraRadera
 9. Bonne idée Charlotta !

  Belle journée

  SvaraRadera
 10. Vilket fynd du har sprungit på! Hos oss får man oftast betala rätt mycket pengar för spetsar... Jag läste ditt förra inlägg och vad lustigt det är att man tänker på samma sätt, även om det är just din köksträdgård som inspirerar mig! :0) Jag kommer att fråga ihjäl dig innan jag köper årets fröer...

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 11. Fina spetsfynd! Jag har gamla spetsar i en skokartong, virkade, som min mormor har gjort och knypplade, som min farmor har gjort! Jag har t.o.m. knyppeldynan efter farmor, men den används inte, tyvärr!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 12. Tänk så mycket kvinnokraft det gått åt att göra alla dessa vackra spetsar....

  SvaraRadera
 13. Oj, det var bra fyndat! Jag såg en gång någon som hade bundit spets runt sin halmbock, du vet istället för det traditionella röda bandet. Det var annorlunda och fint, tycker jag.

  Kram till dig!

  //M

  SvaraRadera
 14. Oj vilket fynd. Men jag tänker som AnnCharlotte vilket arbete som ligger bakom, egentligen är det hemskt att det finns så lite ekonomiskt värde i dessa skatter, tänk alla timmar och all kraft någon lagt i att göra detta. Hade detta varit en krånglig uppfinning hade den inte kostat 25 kr, världen är lite konstigt sammansatt. kram Sophia

  SvaraRadera
 15. Det kan man kalla för fynd!! Jätte fina och billiga. Ibland ska man ha tur:)

  SvaraRadera
 16. Viken tur du har.Ett sånt fynd skulle jag inte ha något emot.Har användning av spets till mycket av det jag syr.Så grattis.

  SvaraRadera
 17. Ja det må jag säga, det var ett fynd utöver det vanliga!! Härligt och det finns som du säger många olika användningsområden!

  SvaraRadera
 18. Verkligen ett fynd :) och som du säger så blir det väldigt romantiskt meden roset av spets var man än kan tänkas sätta den:) Kram Suss

  SvaraRadera
 19. Rena julafton har du när du gjort ett sådant kap.
  Spetsar är ju något som sällan virkas numera. De är för det mesta maskingjorda.
  Många timmars arbete ligger bakom en spets.

  Och fint blir det ochså när du använder de som dekoration.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 20. DET var ett fynd... Menar du att bara betalade 25 kr för alla!?

  Det blir så extra vackert med en spets knutet runt något, och passar verkligen bra i juletid, men också annars. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad dom kan användas till..... Såå mycket glädje du kommer ha av ditt loppisköp... Loppisar är bara bäst! Måste nog uppsöka min favoritloppis, det var länge sen sist jag var där känner jag nu ;-)

  Ha det fint!
  kram Charlotte

  SvaraRadera
 21. Men HALLÅ :)
  Vilka fina spetsar,,,,,VILL HA :)
  Bjuder 30 kr :)
  Ha det gott
  Håkan

  SvaraRadera
 22. Grattis till finaste loppisfynden! :) Visst är det tjusigt med spetsar. Jag har spets runt grankransarna på ytterdörrarna. Hårt och stickigt möter mjukt och gulligt. Kontraster jag gillar.
  Ha en fin kväll!
  Kram!

  SvaraRadera
 23. Hej,
  Men oj vilken julklapp! Och precis som Charlotte skriver så är ju spetsar extra fina att pynta till det med i jultider, tycker jag. Jag tycker i och för sig att det är fint året om, särskilt får andra bloggerskor till det så fint med spetsar, fast jag själv inte riktigt får till att de passar in hos mig (fast jag har försökt ett par gånger...). Väldigt fint i alla fall där tillsammans med kanelstänger och lillgranen!

  Mysiga bakinlägg tidigare!

  Kram, Helena

  SvaraRadera
 24. Så fint.

  Så hemskt, men jag uppskattade inte detta som tonåring och nu söker jag med ljus och lykta efter farmors alla gåvor, men jag tror dem är förlorade för gott.

  SvaraRadera
 25. Spetsar av alla sorter är jättefint att dekorera med. Du har ju många idéer om vad man kan ha dem till. Fint fynd du gjort!
  Kram

  SvaraRadera
 26. Oj, vilket fynd...håll i dem hårt.
  Jag älskar spetsar, men det är sällan det finns numer på loppisarna för det är jaktsäsong på dem...
  Kram ullamaria

  SvaraRadera
 27. Vilket fynd du har gjort. Det är verkligen imponerande med dessa tidlösa hantverk tycker jag. Jag kommer ihåg att vi fick prova på att knyppla på syslöjden en gång i skolan och vi gjorde ett enkelt mönster. Jag kan inte fatta hur man kan komma ihåg hur man ska göra med de där spolarna. Tänk vad mycket hantverkstid du har köpt för 15 kr. Fantastiskt!

  SvaraRadera
 28. 25 kr menade jag att skriva. Jag vet inte var ettan kom ifrån :)

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)