söndag 17 oktober 2010

Trädgårdsprojekt som börjar ta form

Med strålande sol och ledighet är det inte svårt att få tiden att gå! Våra bergkörsbär är nu äntligen på plats. 


Färgen på löven är underbara!Jag hann inte ta någon bild på det färdiga resultatet innan det blev mörkt, men det kommer! I rundlarna runt träden växer nu rödbladig alunrot och ett rödaktigt gräs. Dessutom har vi satt nepallök och pingstliljor där.


Vi har också satt lite lavendelplantor i grupper i singeln och även en slags timjan som ska bli som gröna kuddar i gruset. Vi får väl se nästa år hur det funkar!

Hoppas ni alla haft en härlig trädgårdshelg:)

Lev väl,

24 kommentarer:

 1. Visst är det nåt visst att plantera träd! Träd blir ju ofta väldigt gamla, det är en rätt häftig känsla att man är med från "början" tycker jag. Härlig färg på träden!

  SvaraRadera
 2. hihi... du har inte funderat på att byta namn till "tusen ideér" ?! ;) Så kreativa ni är, det kommer bli kanonfint tror jag, skall bli kul att se det till våren när det har växt till sig.

  Ha en bra vecka :)

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara löv, med en hastig blick på kortet så trodde jag först att det var japansk lykta du trätt upp på en tråd.
  Ha´ en bra vecka.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 4. Synd att man inte har större tomt - de där bergkörsbären hade jag gärna velat ha! Vilken fin färg! Och så mycket annat ni har planterat! Det ska bli roligt, att se hur allting blir till våren!
  Ha en fin ny vecka, kram, Monica

  SvaraRadera
 5. very nice!!!

  Kisses.

  SvaraRadera
 6. Arrangemang i trädgården, in i det sista. Tänk så kul att se hur det bir till våren. Plantera i singel ser bara så fint ut, så synd att jag inte har plats till det. Lavendel och citrontimjan kommer att bli jättefint.

  SvaraRadera
 7. Det blir så bra, så bra..... med allt ni håller på med..... Låter riktigt fint att plantera lavendel och timjan i gruset..... Där trivs dom nog bra! Underbart vackra frostbilder i förra inlägget... Det blir så fint med sockerfrostade blommor.... även om det förstås är lite sorgligt också......Frosten verkar ha svept över hela mellersta och södra Sverige rejält de senaste dagarna....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 8. Låter fint! Kul med trädgårdsprojekt in i det sista:) Snart blir det kärle i backen...fast än går det ett tag. Ska gräva upp lite växter här hemma nu när jag är ledig:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Det är allt en speciell känsla att plantera träd...som ska stå och växa så länge på samma plats.......

  SvaraRadera
 10. Snyggt jobbat, jag förstår att du är nöjd. det ska du verkligen vara.

  Ha en bra dag, Kerstin

  SvaraRadera
 11. Hej Charlotta!
  Tack för boktipset. Har också kikat på den. Då skriver jag upp den på min lista också.

  Så fint ni får det! Älskar när det kommer upp växtlighet ut grus. Ska plantera vårt silverpäronträd i den nya grusrundeln till våren har jag tänkt.

  Kram till dig!

  SvaraRadera
 12. Jättefint med lavendel och timjan i gruset !! Där fick jag något att fundera på som skall fixa planteringar runt växthuset till våren !
  Ha det så gott ! Tack för dina härliga kommentarer hos mig !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 13. Åh vad vackert det kommer bli när allt växt till sig! Jag gillar verkligen bergkörsbär och ska nog lägga till det till min önskelista där jag har tre träd tidigare: Strimlönn, Dodong-ullungrönn och en amerikansk rosarödblommande dvärgkastanj. Hur jag ska få tag på den senaste har jag dock ingen aning om!
  Plats har jad dock så där är det inga problem som tur är!!

  SvaraRadera
 14. Jösses Charlotta! Så mycket inspiration, helt underbart! Vilken intensiv färg på löven!!! Läckert!
  Ha en skön kväll.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 15. Vilken färg på löven och så duktiga ni är.Så vackert trädgården kommer att bli.Spännande.
  Ha en bra vecka.
  Anje

  SvaraRadera
 16. Visst har hösten underbara färger, men gillar inte den, vill helst gå i ide. Men det är ju underbart allt man kan göra med en trädgård
  Ha det så gott
  Ha det så gott

  SvaraRadera
 17. Spännande att ha ngt att se fram emot nästa vår!
  :)

  SvaraRadera
 18. Fint med bergskörsbärsträd riktigt härlig färg på löven :) blir det goda bär på de träden??? /Suss

  SvaraRadera
 19. Det kommer att bli väldigt fint. Speciellt med de underbara höstlöven. Härligt att plantera nya träd.
  Ha det så bra.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 20. Åh så vackert det kommer att bli. Bergskörsbär är fantastiskt vackert, och underplanteringen kommer att bli jättefin. Så roligt ni har det, och det blir väl ännu roligare till våren misstänker jag.
  Ha det bra. Kram

  SvaraRadera
 21. Härlig helg har det varit, trots frosten, och ni har varit flitiga som vanligt! Ha en bra vecka! /Katarina

  SvaraRadera
 22. Himla fint det blir Charlotta, hoppas lavendeln i gruset funkar, ser fint ut!

  SvaraRadera
 23. Oh det kommer att bli jättefint! Vad härligt att få plantera träd - det vill jag också göra!

  Kram,
  Stina

  SvaraRadera
 24. Vad roligt att se träden på plats Charlotta! Vilken höstfärg, de är helt fantastiska. Må ni få njuta dessa träd många många år framöver. Ett bostadsrättshus inte långt härifrån har ett (annat) prydnadskörsbär, och varje vår sänder jag den trädgårdsmästaren som satte det trädet för många år sedan en varm tacksam tanke. Tänk så många som kan glädjas åt er plantering - och även på hösten ;-) . Fortsatt trädgårdslycka! /Cecilia, Vi tre & trädgård

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)