torsdag 21 oktober 2010

Idag gör det ont att vara träd...


Att mötas av denna syn, nyss uppstigen, kan väl vara både vackert och mysigt...... fast kanske ändå inte, med 5 mils blixthalka att se fram emot...... och definitivt inte vid upptäckten att fina, fina äppelträdet Ingrid Marie, som för första gången gav oss så fina frukter i år...


 blivit brutalt massakrerat av stygga, stygga snön!!! Grrr...

Idag lider jag också med alla skogens träd som antingen brast under snötunga täcken eller som ser ut som en jämmerdal, nertyngda av snö och alldeles på bristningsgränsen. Det måste göra förfärligt ont...

Lev ändå väl,

19 kommentarer:

 1. Aj, inte kul. Här snöade också för fullt, men det smälte bort igen. Du får såga och laga :(

  SvaraRadera
 2. Oj neeej!! :( stackars stackars äppelträd!
  Hoppas det går att rädda ändå!

  Här väntar vi ännu på snön som borde komma i natt eller i morgon...

  Kram
  Sandra

  SvaraRadera
 3. Åh, vad tråkigt med äppelträdet! Förstår att du blir ledsen på snön! Hoppas ni kan rädda trädet (men har ej kunskap att råda dej) Inte kul med väglaget heller, så kör försiktigt. Här på "min del" av Småländska Höglandet har det inte lagt sig någon snö ännu konstigt nog, bara lite snö i luften igår.
  Gullvivan

  SvaraRadera
 4. Aj och Nej. Det ska inte vara snö NU. Och det ska verkligeen inte ligga så tungt att grenar går av. Vi lider med dig och håller tummarna för att Ingrid Marie hämtar sig. Sårbalsam för träd är en bra uppfinning förresten, för att hindra att såret drabbas av röta eller svamp. Vi inbillar oss ibland till och med att det kan lindra ontet i trädens stam när de blivit brutalt skadade av snö eller odjur.

  SvaraRadera
 5. Nej men usch och fy...och stackrs lilla träd. Hoppas det repar sig....
  I Malmö var det också lite snö sägs det...men det var nog ganska lite.
  Hoppas den töar bort hos er...lite tidigt med vinter redan tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Fy, vad tråkigt med äppelträdet. Jag tyckte grenen såg ganska grov ut men det kanske den inte var. Inget roligt med den här snön. Nu börjar det snöa hos mig igen.
  Hoppas det gick bra att köra till jobbet. Vägen Linneryd - Tingsryd var glashal.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 7. Åh nej, vad tråkigt! Det är alldeles för tidigt med snö, det sitter ju kvar så mycket löv på träden som kan fånga upp snön. Hoppas verkligen det klarar sig, lycka till!
  Kram,
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Nej - va synd! Hoppas att det klarar sig! Vi hade också lite snö i morse men inte mer än att det var lite vitt - och kallt!

  Kram

  SvaraRadera
 9. Nej, nej, nej vad hemskt, stackars träd och snö ska INTE vara ännu! Här var ingen snö, men halt, halt, glaserade vägbanor.
  Läste om vinterträdgårdsdrömmarna i förra inlägget, jag håller på att bygga, innertaket ska göras och så ska vi ha något golv, än så länge är det betong, och jag har drömmer om ett golv som är vackert men lite för dyrt.. kram!

  SvaraRadera
 10. Näää... va tråkigt!
  Hoppas att äppelträdet orkar krya på sig. Tycker egentligen om snö men inte när det förstör på det där viset... :(
  Här har det varit strålande sol och plusgrader idag. Upp och nedvända världen ...

  Kramar till dig! Och till äppelträdet!

  SvaraRadera
 11. Men fy, vilka hemska bilder. Så ska det verkligen inte se ut redan nu. Hoppas ni lyckas rädda Ingrid Marie. Ha en bra helg.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Usch och fy för snö, säger jag, och särskilt så här tidigt på året! Hoppas verkligen, att äppleträdet klarar sig!
  En stooor fördel med att vara pensionär, är att man slipper ge sig ut på glashala vägar på morgonen på väg till jobbet!
  Något att se fram emot?
  kram, Monica

  SvaraRadera
 13. Det är väl alldeless för tidigt med så mycket snö även i Sverige.Tycker verkligen synd om stackars äppleträd. Hoppas det kommer att orka att repa sig och ge en massa fina äpplen nästa år igen.Kör försiktig när det är så halt.
  Anje

  SvaraRadera
 14. Men ååååh!!! Denna eländiga snö! Tänk, att den redan förorsaket skador!!! Fy, så tråkigt på ert fina träd!!!
  Man fick verkligen nog av snö förra vintern och man kan ju bara hoppas på att det inte bli likadant igen!
  Går trädet att rädda eller?
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 15. Nej, stackars lilla träd och stackars dig som gillar trädet. Hoppas verkligen att det återhämtar sig. Lite för tidigt med snö också tycker jag...

  Den där boken om Orangerier blev jag sugen på. Vi har ingen möjlighet att ha ett vid huset men det är ju drömmen och jag håller med om att man vill kunna komma in i det både via huset och trädgården.

  Kram Maria

  SvaraRadera
 16. Hej, det är jag igen!
  Nej, vi krävde inget inträdesprov - hade tur bara! Eller en klok dotter?
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 17. I love winter and snow.

  Kisses.

  SvaraRadera
 18. Näe, så ledsamt med trädet. Och så ofattbart att den redan har kommit i sådana mängder över Sverige, den kalla, kalla, snön. Vackra morgonbilder du bjuder på, men det känns nästan overkligt att det redan skall kunna vara sådan vinter hos er!!! Hoppas det nu smälter undan snabbt och att ni får någon månads respit innan nästa fling-fall!

  Varmaste hälsningar från Helena, The Swenglish Home

  SvaraRadera
 19. Aj, aj, snö redan är ju inget kul. Inatt hade vi världens storm utanför fönstren, inga träd föll hos oss som tur var!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)