torsdag 8 juli 2010

Sånt som blir bra fast inte rätt

Den första pelargonen av mina frösådda 'Blueberry Ripple' blommar äntligen! Som jag längtat!
Men om jag får vara lite petig tycker jag nog det är mer jordgubbsrippel än blåbärsrippel...
Himla snygg äggskalspelargon i alla fall - årets pelargon!

Här har vi något annat som blev bra fast inte alls som det var tänkt. Mina dahlior i ljusvioletta nyanser, som jag köpte i Österrike, skulle bli så vackra i denna gamla järngryta. Men ack, endast en knöl kom upp av fyra. Besvikelse. Men vad upptäckte jag då? Jo,  jorden runtomkring, som bara till hälften är utbytt från föregående år, bjöd på mängder av blomstertobaksplantor! Himla tur att jag kom ihåg hur de såg ut som små, annars hade jag lätt kunnat rensa bort dem. Förra året stod det röda i järngrytan och ett annat år hade vi vita. Undra vilken färg det blir på de här överlevarna?

Till vänster en kaprifol vars uppbindning brast och hon föll framlänges och till höger en 'Flammentanz' som aldrig blev uppbunden igen efter fasadmålningen för två är sedan. Allt fel men hur snyggt som helst, eller hur?

Här har vi i alla fall något som är rätt - helrätt! Nu blommar 'Flammentanz' i den ena cementringen och 'Constance Spry' i den andra. Kantnepetan står som en vacker volang nedtill. Kan inte bli mer rätt:)

6 kommentarer:

 1. Åh va snyggt!!! Gillar rosorna i cementringarna. Jag har försökt få tag på cementringar, inte det lättaste. jag fortsätter leta :-D.

  SvaraRadera
 2. SNYGGT!!ja visst är det kul att det aldrig blir fel:)
  Ha det gott Berit

  SvaraRadera
 3. HIhi... ja allt blir inte som man tror eller planerar.... Men ofta blir det bra ändå..... som hos dig..... Supersnyggt med rosorna.... Det gäller att se saker från den ljusa sidan och med ögonen 'hur gör vi nu/jamen vad blev det av det här'...... då får man det så mycket roligare och allt blir så mycket lättare..... Tänker precis som du....... Har inte tid eller lust med annat :-)

  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 4. Ljuvligt blå volang!
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Ja verkligen snyggt! Och drömkombinationen kantnepeta och constance spry, åååhhhhh! Det finns ju ett skäl varför kombinationen rosor och nepeta är en klassiker...

  Har själv lite saker som inte blev rätt, men bra ändå. Men det är ju det som är så kul med trädgård!

  Ha det bra!

  Kram M

  SvaraRadera
 6. Vackert med rosor med volang!
  Jag tycker det är roligt att det blir fel,i alla fall inte som man hade tänkt sig. Fel är det nästan aldrig.I år kommer det plötslig en del dahlior som jag hade glömt och som har överlevt den ganska långa och kalla vinter.
  Ha en skön helg.
  Anje

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)