tisdag 13 juli 2010

Lyxsallat

Förutom att sallat är vacker att se på och dekorera köksträdgården med, finns det en viktig anledningen till att odla mycket sallat. Har man ett överflöd kan man plocka ut de allra finaste och lyxigaste delarna och slänga resten på komposten. Dessa ljuvliga sallatshuvud var minst dubbelt så stora när de stod i odlingslådan, men till köket kom bara dessa fina hjärtan.

Sorten heter 'Little gem' och är sedan många år en av våra absoluta favoriter. Söt, saftig, krispig - vad mer kan man önska? Ha en skön tisdagskväll. Vi ska gå till grannen och grilla. Med mig tar jag den här något udda buketten.

Nyskördad vitlök!

5 kommentarer:

 1. ändå lite synd att slänga i komposten :)

  SvaraRadera
 2. Oj vad ni odlar :)
  Jättefint :)
  Håkan

  SvaraRadera
 3. Oj va de växer hos dig!
  Tänk den som finge en sådan där fin bukett, dina grannar har allt tur dom:)
  Må så gott i sommaren!

  SvaraRadera
 4. Åh va fina dom var!!! Angående Summer wine så växer den just nu väldigt upprätt. Jag tror inte den blir jättestor och yvig utan håller sig ganska bra skulle jag tro.

  jag ska fundera ut en klätterros åt dig, jag återkommer :-).

  Hoppas du får en bra dag.

  SvaraRadera
 5. Den där buketten gillar jag! Kul tips :) som jag lägger på minnet.

  Jag satte vitlök vid "stugan" och såg i helgen att de växer på bra, kanske dags att skörda och ge mig själv en bukett :)

  Ha en skön dag :)

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)