lördag 19 juni 2010

Tomater, potatis och mera rosor!

Åh, jag hade rätt igår! Det är mogna tomater på gång! Imorgon, eller kanske på måndag, är det dags att avsmaka årets första. Som vanligt är det 'Whippersnapper' som är först ut - en riktig trotjänare! Under mer gynnsamma förhållanden kan den mogna en hel månad tidigare. Men med denna kalla vår och vita flygare till råga på allt, får 20-21 juni anses som helt OK.

"Pelpotatis" kallar min skånska mormor det här. Det innebär att med pekfingret pilla upp de första potatisarna för att se om de är skördemogna. Idag kunde jag inte låta bli att "pela" och se vad jag fann! En liten naggande god 'Maris Bard'. En hel vecka FÖRE midsommar! Jag tror jag svimmar! Lycka:)


Välkommen sa vi också idag till den vackra och ljuvligt doftande 'Dagmar Hastrup'. Den tredje sorten av våra rosor som blommar. Bienvenue chez nous, chère Mme Hastrup!

Måste också passa på att visa ytterligare en bild av fina Saras ros. Den heter något annat men jag vet ännu inte vad. Några bra tips har jag fått, så kanske jag snart vet säkert. Tack snälla ni för hjälpen! Ha en riktigt härlig avslutning på lördagen!

9 kommentarer:

 1. Hej hej!!

  Tomater redan... Lycka...

  Ha de gött, kram Camilla.

  SvaraRadera
 2. Åh, man blir lite avis på både de ena o det andra:-)
  Lyckans ostar där nere!

  Ha det riktigt gott - i ordets alla bemärkelser:-) H.

  SvaraRadera
 3. Vilken lycka ... färsk potatis till midsommar direkt från dina odlingar!
  :)

  SvaraRadera
 4. Herregud - hur dopar du dina ljuvliga grönsaker! Jag är ingenstans i närheten av mogna tomater fast det har vårdats och skämts bort som bara den. Säkert minst två veckor innan det blir skörd här i norra Halland! Åter igen grattis!

  SvaraRadera
 5. Tomater, potatis och rosor..... Du är rik du! 'Pela' potatis har jag aldrig hört tidigare..... :-) Det måsta jag göra med mina känner jag nu...... Längtar verkligen efter att någon ros ska slå ut också snart.....

  Ljuvlig ny header du har.... Passar din blogg ypperligt!

  Kramar
  /Charlotte

  SvaraRadera
 6. Oh vad kul med potatis och tomater redan.
  mvh Lena

  SvaraRadera
 7. Vilken lycka. Både färskpotatis och tomater från egen trädgård.Mina tomater har inte ens hunnit blomma.
  Även idag fick vi regn och nu har vi pannan igång. 8 Grader på natten är inte mycket.
  ha det bra.
  Anje

  SvaraRadera
 8. Den tomaten skall jag försöka komma ihåg. Skulle vara roligt att kunna börja skörda tidigt. Härligt med nypotatis. Ha en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 9. Både tomater och potatis redan, det var inte dåligt! Hoppas att du får riklig skörd!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)