tisdag 22 juni 2010

Serverat på silverfat...

... är det inte mycket man får här i livet.

Men det är väl kanske lika bra det. Det man skapar med sina egna händer är ändå guld värt. Som till exempel att bjuda familjen på de första nypotatisen och de första tomaterna. Barnen fick varsin liten cocktailtomat, medan mor och far delade en. En liten förrätt med nypotatis, dill, matjessill, skirat smör och lite klippt gräslök. Potatis fanns så det räckte till gott och väl två eller tre per person. Max 45 minuter från jord till bord!

De söta silverfaten är loppisfynd från igår. 10 respektive 5 kronor:)

Just att det bara finns lite till alla, gör att upplevelsen blir starkare, mer minnesvärd. Att bjuda sin familj på ekologisk, egenodlad nypotatis och tomater den 22 juni, DET är livskvalitet! Inte gratis och inte utan omsorg och arbete, men alldeles, alldeles underbart! Särskilt en så vacker dag som denna. Ha det gott i trädgårdarna, alla!

14 kommentarer:

 1. Jädrar i min lilla låda, färdiga tomater redan, det är bra. Potatis också. Vi tar nog de första potatisarna om en vecka eller så men tomaterna lär nog dröja ytterligare en tid.

  SvaraRadera
 2. Jag hade äran att få köpa svensk färsk potatis för 98öre/kg idag ... varför högst 3 kg? men längtsar till vår egen i juli ungefär, då blir det lite skidärtor bl.a.
  :)

  SvaraRadera
 3. Håller med det är livskvalitet även om det kräver en del jobb! ha det gott/Sophia

  SvaraRadera
 4. Det var som sjutton vad du var tidig med skörd! Blir riktigt avis! Jag tittade på mina häromdagen men hittade bara en puttekula ;) Jag väntar såååå på mina :)

  Fina fat du fyndat! Blir avis när det gäller dem med ;)

  Nä,nu vill jag ha sol och värme så att mina potatisar och tomater sätter fart!

  Ha det så gott :)

  SvaraRadera
 5. Varma gratulationer! Riktig livskvalitet kräver arbete, och ger lön för mödan :-)

  SvaraRadera
 6. Så deilig med egenproduserte poteter og tomater!!!
  Det er så kjekt når man kan høste av egen grøde....

  Jeg må si tusen takk for plante pinnene! De er tatt i bruk....jeg skal vise dem en dag i et bloggeinnlegg! ...frøene er la jeg i vann i går, og plantet dem i dag. Men jeg lurer på en ting: hvor høye kan disse blomsterbönerne bli...aner du hvilken farge dem blir...Nei det trenger du ikke svare på. Det kan heller bli en overraskelse...:)

  Tusen takk igjen!
  Klem Anita

  SvaraRadera
 7. Äsch, vad betyder väl att bli serverad på silverfal - när man är född med guldsked???
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. "Blivit matad med guldsked", heter det kanske. Inte lätt att vara rolig!!! ;-(
  /R

  SvaraRadera
 9. Det finns inget godare än egen skörd!

  Kramen Mimmi

  SvaraRadera
 10. Ja, det är synd att inte mer blir serverat på det viset:-)

  Så mycket gott ni hade!
  Ha en fin midsommarhelg! kram Hillevi.

  SvaraRadera
 11. Ja du, bättre än så där blir det nog inte!
  Fast det hade varit helt OK att servera potatisen ur kastrullen och gräslök och tomater direkt på tallriken t.o.m. Dom ger ju sån njutning ändå!

  SvaraRadera
 12. Visst är det så! Det jag minns bäst av min barndoms sommrar var när mamma bjöd oss på den första färskpotatisen med smör. Vi satt alltid ute på altanen och när den stora grytan kom fram var det fest. Som vi slogs om de minsta potatisarna som alla tyckte smakade bäst :0).

  Jag har inte vågat kolla om vi har fått några potäter ännu men man kanske skulle skatta bara för att se...

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 13. Åh vad härligt! Vilken lyx:) Mina tomater har inte fått en endaste kart än:( Och sättpotatisen har inte ens inhandlats i år. Men nu ångrar jag mig faktiskt lite. Det finns nog inget som går upp mot en egenodlad middag:)

  SvaraRadera
 14. Hallojsan!

  Våra underbara hemodlade färskpotatisar förtjänar allt silverfat!!..De finns inge bättre an att plocka in o skörda det man själv sått och skött!!

  Ha en riktigt fin midsommarhelg!!

  Kramis Sanne!!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)