onsdag 23 juni 2010

Ljuva sommar och angenäma våndor

Åh, vad härligt! Ännu en dag i solen. Det känns verkligen SOMMAR. Just nu sitter jag med mina flickor på det härligt varma trädäcket, med laptopen i knät. Vi solar, fikar och bara myser. Vänd mot solen sitter jag med utsikt över köksträdgården och rosenpergolan. Vattenspridaren skymtar längst bort. Så rofyllt.

Egentligen har vi fullt upp, men som sanna svenskar vet vi att ta tillvara de solstunder som ges. Då får allt stanna av. Vi har drabbats av loppisyra och har inhandlat alla möjliga möbler som vi håller på att renovera. Varför? För att det är så roligt att skapa. ABSOLUT inte för att vi behöver mer möbler! Här en gammal spegeldörr som jag grundmålade igår. Den är från 1800-talshuset som stod på vår tomt fram till 1957. Den kommer nog igen i bilder från trädgården. En stämningsfull bakgrund.

Vill gärna visa mer av möbelprojekten, men vet inte riktigt hur. Egentligen handlar ju vår blogg om trädgård, men ju fler trädgårdsbloggar jag läser, ju mer uppskattar jag själv just blandningen av konstnärlighet, heminredning och uteinredning (för det är ju till stor del vad trädgård handlar om). Får väl grunna vidare på vår bloggs utveckling...

Och så vill jag egentligen plocka rosenblad och göra rosenmarmelad. Hade varit en fin present att ta med sig till värdinnan på midsommarafton. Men det får inte bli stressigt nu, när vi har det så underbart. Morgondagens väderlek får avgöra hur det blir med rosenmarmeladen:)

8 kommentarer:

 1. Vackert! Och solen den värmer skönt!
  :)

  SvaraRadera
 2. Så skönt det låter! Rosenmarmelad är lyxigt och doftar så fantastiskt.
  Jobbar mest hela dagarna..jag hoppas det blir sol de dagar jag kan vara ledig!
  ha det gott/Sophia

  SvaraRadera
 3. Av gammla dörrar kan man aldrig få för mycket!
  Stressa med att fullfölja sina ideér lönar sej heller inte,livet är för kort för att missa dom sköna stunderna.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin gammal dörr!

  En sån utsikt ni har från trädäcket..suck! Vackert! :)

  Ha en trevlig midsommar!


  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är trevligt när man blandar lite i sin blogg och man får lite av varje.

  vackra bilder på en fin trädgård.
  mvh Lena

  SvaraRadera
 6. Oj,,,,,,,fina fynd.....å fina blommor :)
  Trevlig midsommar
  Håkan

  SvaraRadera
 7. Vad härligt ni verkar ha det, bara sitta och mysa och njuta av sommaren.

  Trevlig midsommar
  Kerstin

  SvaraRadera
 8. Åh, Vilken fin dörr du har, och det ser som vanligt ljuvligt ut hos dig! Lät läckert o gott med marmeladen.....Önskar dig den bästa midsommaren! Sommarkramar Therese

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)