söndag 27 juni 2010

En tur i köksträdgården


Under morgonens rond i köksträdgården upptäckte vi att den första rosenbönen nu omfamnar det nybyggda staketet. Hoppas, hoppas de alla hinner växta till sig och pryda staketet med sin grönska och sina blommor!

I växthuset börjar de första jordgubbarna mogna. Små och underbart söta!

Ute är jordgubbskarten fina och det är väl dags att lägga ut halm och skydda härligheten med bärnät.

Sallat går det sannerligen att göra konstverk med nu. Färger och former i vackra mönster!

Här den fina plocksallaten 'Malawi'. Ekbladsformad och mörkt vinröd. Hur god som helst och en dekoration i varje sallad!

En annan sallatssort vi inte vill vara utan är 'Little Gem' som döljer mängder med blek, krispig och mild sallat i varje litet huvud. Här talar vi om enorma skördar på liten yta!

Och så är det lätt att glömma att så ny sallat, för att säkra en jämn tillgång:)


Inne i växthuset har de första röda snackpaprikorna visat sig. Mycket små ännu, men ändå!


Här kommer Blomman för dagen, som jag sått lite här och där under tomaterna. Det kan vara fint, när de slingrar sig upp bland tomaterna!

Mums, mums, snart ser det ut att finnas slanggurka att skörda! Ha det gott i sommarvärmen!

7 kommentarer:

  1. Little Gem är riktigt god.
    Måste komma ihåg att så mer sallad.
    Ha de så bra
    Mariana

    SvaraRadera
  2. Sallad ÄR gott...... Speciellt när man kan blanda flera sorter. Jag brukar verkligen glömma bort att så i omgångar..... Det blir en stor dos tidig vår som drivs upp i växthuset och sen en till omgång. Ska nog så nu igen...... Tack för påminnelsen.... LIttle Gem har jag inte provat - tack för det tipset också (fast jag känner igen namnet).

    Vad fint du gjort där du blandat röd och grön sallad i bänken.... Mycket dekorativt!

    Ha en bra dag!
    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  3. Du har komplett omvänt oss - från avmätt inställda till sallad, till rena fanatikerna ;-)

    Men man börjar undra en smula vad vi ska göra med all sallat. Vi är ju inte direkt något regemente... har du några tips??? Alltså förutom att äta den som tillbehör till maten eller som huvudnummer i en matig sallad???

    Favvo hos oss är nog den prickiga Freckles.

    SvaraRadera
  4. Åhhhh vad du inspirerar!!!
    Vad härligt det ser ut!

    Kram Len

    SvaraRadera
  5. vad härligt det ser ut! såklart ses vi på lördag hos ally och vi kommer gärna och hälsar på er någon dag i sommar! kram anna

    SvaraRadera
  6. Oj så fint du har det i din köksträdgård.
    Mycket välskött och läckert ser det verkligen ut.

    SvaraRadera
  7. Visst är det kul med köksträdgården, jag har också jordgubbar i växthuset. vi fick några st färdiga till midsommar.
    mvh Lena

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)