fredag 9 april 2010

Tomatfröer från Kanarieöarna!

Tänk vad jag är lycklig som har så underbara vänner! Nu har Aina varit på Kanarieöarna och se här vad som fanns bland posten, till min födelsedag:
Ett underbart vackert födelsedagskort och två påsar tomatfröer. Den ena tomaten har jag aldrig hört talas om förut, 'Marglore' och den andra är en välkänd pastatomat, 'Roma VS'. För några år sedan fick jag den goda bifftomaten 'San Pedro' av Aina och den odlar jag varje år med egna fröer. Tack snälla, snälla, goa Aina! Snart kommer jag med plantor hem till dig.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Vad roligt med annorlunda tomatfröer.
  Min dotter är på resa i Asien, bla. Kina, Thailand, jag har bett henne leta efter frön och köpa hem åt mig. Får se hur det går!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är väl inte lätt att lyckas med allt har jag fått inse, men jag ger inte upp för det. Innan har jag ju bara odlat saker med stora frön som tomater, gurka och slingerväxter utöver kryddväxterna, men än så länge verkar både lobelian och purjon må bra. Frågan är bara när man ska plantera isär purjon? Vad är din erfarenhet?

  SvaraRadera
 3. Så det har varit födelsedag - grattis i efterskott ♥ Det är alltid roligt att få fröer, så uppskattad gåva :)

  I helgen skall jag så luktärtor och de fröer jag vann av dig, har jag letat rätt på bilder på nätet - så härliga färger! Måste nu bara få till odlingslådorna där jag skall ha dem i år. Har tänkt mig odlingslådor mot mitt lilla växthus, gjorda av lecablock och putsade med betong. Det är en hel del som skall göras i trädgården men ett kärt nöje. Ha en mysig vårhelg ♥

  SvaraRadera
 4. Födelsedag ... grattis i efterskott! April är tydligen en av de vanligaste födelsedagsmånaderna. Läste i tidningen att den vanligaste födelsedagen i Sverige är den 10 april.

  Så härligt med lite ovanliga tomatfröer. Ska bli spännande att se vad du tycker om dom. Bara tanken på bifftomater får det att vattnas i munnen.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)