onsdag 7 april 2010

Djungel i plantskolan

Inte bara varmbänken klarade vår 10 dagar långa frånvaro utmärkt. Även plantskolan i källaren har klarat sig över förväntan väl. Lite mögel i jordytan här och där och några krukor rejält hängiga purjo- och jättelökar var de enda orosmolnen.
Längst bort fikon och gojibär. Närmare kameran pelargoner, basilika och tomater i varierande ålder. Döende jättelök allra närmast kameran...

Här är det mest chili och paprika samt några tomater uppe till vänster. Nere till höger mina ståtliga kronärtskockor som hotar spränga sina lerkrukor!

Och se här, en första tomatblomma på en Whippersnapper-planta!

De röda kaskadpelargonerna överlevde hemfärden från Österrike. Tolv plantor blev det. Idag fick de frösådda penséerna 'Rippling Waters' flytta ut i varmbänken tillsammans med purjon och jättelöken. Penséerna är jättefina och ska få komma ut alldeles snart. Däremot är löken troligen bortom allt hopp. De hade nog först blivit lite för blöta och sedan för torra.

5 kommentarer:

 1. Det ser så härligt och förhoppningsfullt ut! Du är verkligen en inspirationskälla, C! Så bra att pelargonerna överlevde. De ser välmående ut. Hur smakade salladen som du så lyxigt kunde plocka in och äta igår? Det är livskvalitet det! :-)

  Ha en bra dag!
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Tack för din snälla kommentar på min blogg! Ja det är kul att förnya lite ibland. Visst ska jag på mässan i helgen! Ska bli så roligt! Tyvärr så blir det bara en dag för mig, fredag.
  Jag hade gärna gått flera dagar. Ska du på mässan?

  SvaraRadera
 3. Din varmbänk är jag lite avis på. Underbart när det gror och det är super roligt att följa dig! Hade du pelargoner från Österrike? Hur kommer det sig, har du beställt eller har jag missat en resa?

  SvaraRadera
 4. Så underbart det är att läsa och se på bilder från dina fröodlingar. Och skönt att dom klarade sig så bra. Måste vara fantastiskt med varmbänk. Mina får mellanlanda i uterummet.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag hittade hit via en annan blogg och vilken skatt jag fann. Vilka härliga bilder, tips och tankar och vad fantastiskt att du delar med dig av allt detta! Det ska bli riktigt spännande att följa din blogg framöver.

  /Bianca

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)