torsdag 15 april 2010

Olika trädgårdsprojekt

Häromdagen besökte jag Konga Handelsträdgård igen, och se vad jag kom hem med!

De slänger sina tulpanlökar på komposten eller delar ut till dem som vill ha! Den röda heter 'Rococo' och är helt underbar! De andra vet jag inte vad de är för några och därför lite svårare att placera ut. Nästa år kommer de inte att blomma men med lite tur året därpå. Kan definitivt vara värt att chansa!
'Rokoko' satte jag i rundeln på framsidan av huset, i en ring innanför jättedaggkåpan. I mitten ska snart mörkt vinröda dahlior grävas ner. Nästa vecka ska jag tillbaka till handelsträdgården för att hämta narcisser, som de säljer för 50 kr/säck(!). Ha-begäret väcks!
Det ser verkligen förfärligt ut i trädgården, på sina håll. Det här är ett oavslutat projekt som var tvunget att påbörjas i höstas, för att få ner vitlöken i tid. Den ska ju i jorden på hösten, helst innan november. Sen hann vi inte mer... Det ska bli ytterligare två rader med pallkragar här - och de måste målas!

Monsieur C tog tag i saken i går kväll och se vilka underverk!

Med rätt kameravinkel kan man få en riktigt bra uppfattning om hur det kommer att bli! Vitlöken är av sorten 'Sibirisk röd' och köpt hos Åke Truedsson, via Tomatklubben.se. Det blir stora, stora klyftor och lär enligt Åke vara en av de bästa sorterna för vårt klimat. De har hårda stänglar dock, så de går inte att fläta.

10 kommentarer:

 1. Härliga pallkragar! Och vet du - under min bruna färg så står det också Volvo ;)

  Vilka fynd du gjort med alla lökar! Jag kan liksom inte med att fråga.....

  Ha det gott ♥

  SvaraRadera
 2. Vilken fin färg...
  Flitens lampa lyser hos dig.
  Vilken tur med tupanerna hoppas de kommer nästa år igen.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Oj, då måste jag också köra till Konga Handelsträdgård och köpa en säck med narcisser.
  Tack för tipset! Vi kanske ses där!
  //Anne-Lie

  SvaraRadera
 4. Så underbara tulpanlökar! Och vitlöken i strikta rader.. man blir glad:-)

  SvaraRadera
 5. Oj vad du hinner med......
  Mina pallkragar har inte riktigt tinat fram än, men några krokusar har i alla fall titta fram!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 6. Snygga vitlökar! Måste få ut mina.........

  SvaraRadera
 7. En sån underbar lyx att kunna vältra sig i lökar för en billig peng. Gjorde detsamma med de små påskliljorna i helgen som de i stort sett gav bort på torget. Blir lite stressad då jag ser din fina vitlök och inser att jag ännu inte sett röken av de klyftor jag ivrigt planterade i höstas. Hoppas någon liten rackare klarat den hårda vintern och dyker upp snart.

  SvaraRadera
 8. Vad prydligt och snyggt det ser ut. Härligt med egen vitlök! Det har jag faktiskt inte provat på att odla.

  Pallkragar är väldigt bra, men är inte så vackra omålade. Mina är röda och behöver målas om i år, tyvärr. Funderar på att måla de svarta.

  Fynda växer, lökar, krukor.... är finfint...

  Ha' det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 9. Jag har också ett målningsprojekt med mina pallkragar. Har inte så flitig man som din, så jag ska anlita lite barnarbete istället....

  Ha det gott i vårsolen.

  SvaraRadera
 10. Vilken vacker färg de får, dina pallkragar!

  Visst känns det som man hittat världens skatt när man kommer över en hel hög halvskruttiga gratis/billiga växter:) Förra året petade jag ner överblommade narcisser som fyllde två hela sopsäckar, och nu kikar de upp lite här och var.

  Ha en fin söndag

  Rebecca

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)