måndag 8 mars 2010

Lilla rädisa, vad är det för fel?

Till min fasa upptäckte jag i lördags (ca två veckor efter anläggandet av varmbänken) att bänken inte håller samma temperatur överallt! Jag började misstänka att något var galet då rädisorna, 'Plum Purple, som brukar vara först uppe, inte ville gro, utan bara tittar upp ur jorden lite förskrämt och sedan ligger där och huttrar. På det djupaste stället, där det brukar vara varmast, visade det sig bara vara 7 grader nere i bädden! Fattar inte varför? Jag hällde på en kanna hett vatten i kanterna, vilket fick temperaturen att stiga till 25 grader. I natt var det -12 grader många timmar och i morse var bäddens bortersta ände nere på 11 grader igen. Tycker egentligen rädisorna överdriver lite. Jag menar, hur varmt är det när man sår ute på våren? Skärp er rädisor, väx upp!


Som tur är trivs spenat och rucola bra! Som små soldater står de givakt i min sallatsarmé...


En plocksallatsrosett som börjar anta sin rätta vinröda färg. 'Amorina' eller 'Malawi'?

8 kommentarer:

 1. Otacksamma rädisor! Är detta tacken för allt jobb du lagt ner:)

  Ha en fin måndag!

  Rebecca

  SvaraRadera
 2. Inte riktigt allt blir som man vill?? Har du kanske fått en mus som gjort ett "draghål" in i bädden?? Hoppas du hittar "felet"- för ngt tror jag har hänt!!
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 3. Vad underbart att se växtkraften. Hoppas rädisorna skärper till sig litegrann. Önskar mig ett växthus vore såååå roligt. Men man kan ej få allt. Ha en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 4. Hej, vilken härlig blogg du har.
  Kommer att besöka då och då. Och lägger ett bokmärke i min blogg för den.

  Tack för kommentaren hos mig och tulpanerna.
  Snart - from imorgon lottar jag ut tre biljetter (värde 140 kr /st) till Nordiska trädgårdar i Älvsjö, Stockholm. Nordens största trädgårdsmässa.

  Vi hörs och ses.

  SvaraRadera
 5. Vilket elände, man kan undra vad som hänt...???
  Härligt med din rakryggade salladsarmé:)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 6. Hihi... nu när du har "skällt" på rädisorna så kommer de säkert att sätta fart :) Kul att läsa hur det går, fortsätt rapportera :)

  SvaraRadera
 7. Låter underbart med din trädgård. Jag har död på allt just nu! Jag glömmer att vattna! Jag planterade 3 påsar med lök, men fick höra att om vintern blev hård skulle nog mössen äta upp dem innan våren. Ja, efter den här vintern kan jag nog räkna med att inte en enda av lökarna finns kvar!

  SvaraRadera
 8. Ja, det där med temperaturen är inte lätt.
  Fick inte igång mina varmbänkar iår heller, så mycket snö..............nu är det snart varmt i växthuset :)

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)