onsdag 17 mars 2010

Det är nog en mus

Förbaskat också! Det verkar vara en mus som äter i varmbänken. Eller ännu värre: en mus plus ytterligare något otyg! Häromdagen stod det mesta av den frösådda plocksallaten huvudlös. Grrr:( Då hittade jag också det här:

Evidentia i form av muslort...

Tack och lov verkar antagonisten bli mätt fort. Ruccola och spenat lever, liksom rädisorna och den planterade plocksallaten.Den här sallaten har stått under lysrör i källaren och vi tänkte äta den på mackor, som "baby leaf". Men eftersom den direktsådda plocksallaten verkar vara körd, planterade jag ut alltihop i såraderna i varmbänken istället. Det intressanta är att det är vinröd sallat, 'Malawi' och  'Amorina'. Men se, det blir den inte inne! Så fort solen lyser på den, ändrar den dock färg! Två musfällor är också "planterade". Möss är söta, men INTE i min varmbänk!

8 kommentarer:

 1. Det där råkade min son ut för i sitt växthus.Han satt ut fällor och fick napp varje gång.Det var mycket hungriga råttor och möss.

  SvaraRadera
 2. Hur ska du få bort den lille rackaren från varmbänken? Tråkigt när man inte får ha sina odlingar i fred.
  //Anne-Lie

  SvaraRadera
 3. Fy vad tråkigt med din sallad, hoppas vi får tag på tjuven...
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 4. ajajaj hoppas ni får tag på den mätta musen:)

  Ha en fin dag
  Kram Gunilla i Singapore

  SvaraRadera
 5. Ja de rackarna är söta...på bild och i skogen där de hör hemma! Hoppas fällan blir full (fast jag tycker det är hemskt) men vad gör man?!?
  Lycka till i fortsättningen! Följer med spänning.

  Jenny

  SvaraRadera
 6. De är väl svultna efter vintern stackarna, men de kunde ju hitta sin middag någon annanstans tycker man.
  Eva

  SvaraRadera
 7. Så det växer!
  Problem med möss........ja, en katt i varmbänken skall jag väl inte rekommendera heller :)))

  SvaraRadera
 8. Potatisen köper jag på Larsvikens gårdsbutik. de säljer via nätet och på mässorna (Skåne och Älvsjö) samt från Baumaux, fröfirman.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)