torsdag 25 februari 2010

Rapport från varmbänken

YES! Det håller i sig. Varmbänken är nu inne på sin fjärde dag och håller stadigt 27-30 grader ca 20 cm ner i bädden. Det "brinner" alltså som det ska. Strax under ytan 10-15 grader. Igår, onsdag, sken solen och de små sallatsplantorna fick sola topless (ha!) en stund. Bara några timmar för luften inne i växthuset höll trots sol endast några plusgrader Nu på morgonen, torsdag, såg överlevarna så här glada ut när jag lyfte bort frigoliten. Stektermometern visar snällt 30 grader.
Nu får de stå med bara kanalplast under dagen, så de får lite ljus, de arma liven.
Döm om min förvåning när jag hittade det här!! Ja, jag vet, det är mycket svårt att se. Det här kräver egentligen en mycket mer avancerad kamera, men det här är bilden av ett litet sallatsfrö (precis på mitten) med en liten vit grodd! Den hade hamnat ovanpå istället för i jorden. Hur är det möjligt att den har grott på mindre än två dygn? Mitt hjärta fladdrar...

5 kommentarer:

 1. Är djupt imponerad av hur ni orkar!

  SvaraRadera
 2. Roligt att läsa hur arbetet framskrider och nu är det alltså igång på riktigt! Ska bli kul att följa odlandet!
  /Christina

  SvaraRadera
 3. Hej!
  En ny blogg som jag gärna ser mer av. Spännande med varmbänk. Själv hoppas jag få ihop ett växthus iår men hur det ska hinna smälta snö och byggas ett sådant innan sommaren är här förstår jag inte. Tittar man på en almanacka så är sommaren inte långt borta, tittar man ut stämmer det inte...
  Må så gott så syns vi igen.
  /Karin

  SvaraRadera
 4. Jag har visst en namne som också är här och kommenterar. Denna Rebecca är allt också lite imponerad:) men förstår att odlandet det ger lika mycket energi tillbaka.

  Trevlig kväll!

  Rebecca

  SvaraRadera
 5. Hej, vad kul att se! :) Påminner mig om när vi var odlare i olika delar av landet som testade på halmbalsodling och rapporterade på AoT:s webplats (före bloggarnas tid): http://www.alltomtradgard.se/min-sida/Miami/galleri/album/?id=17261 ! :) Nu blev jag sugen på att göra iordning en varmbänk NU!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)