måndag 15 februari 2010

Krukmakare för klimatsmart förodling

Det här är en fiffig hjälpreda när det är dags för omskolning. Man använder den för att göra egna småkrukor, av vanligt tidningspapper. Det går snabbt och enkelt och man slipper att stå och diska en massa småkrukor. Papperskrukorna förmultnar under växtsäsongen, när växterna planteras ut. Viktigt att tänka på är att krukorna ställs trångt, så att de hjälper varandra att hålla fukten. Krukorna blir ca 10-12 cm höga och ca 5 cm i diameter. Jag köpte min för många år sedan från Lindbloms Frö, men är osäker på om den finns kvar i deras sortiment. Runåbergs fröer har också en, för 140 kr.

6 kommentarer:

 1. Tack, Anna! Vad glad jag blir. Det här är verkligen en användbar liten mojäng. Ha det gott, Charlotta

  SvaraRadera
 2. Det är ett bra sätt att slippa alla plastkrukor, jag har gjort förut till luktärter, de blir långa och rangliga och då var det så bra att göra smala och långa som passade till dem.

  SvaraRadera
 3. Vilken bra idé, Lena. Det har jag inte tänkt på att man kan justera höjden på dem! Det ska jag testa på luktärterna i år!

  SvaraRadera
 4. Då blir det till att beställa min egna krukmakare:) Ska kolla på Runåberg.
  Nu är det semmeldax för min del, mums filli babba:)

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)