söndag 31 januari 2010

Sea-magic 3

Har ni hört talas om detta lilla dundermedel, SM 3, från Runåbergs fröer? Det är ett flytande algextrakt som man blandar med vatten och sprejar på jorden och på plantorna för att de ska bli friska och motståndskraftiga. Det är enormt drygt, eftersom det späds med mycket vatten. Jag använder det jämt på frösådderna när jag förkultiverar och i växthuset. Så här skriver Runåbergs själva på sin hemsida: "SM 3 har, vid sidan om sin välgörande effekt på växternas hälsa, också visat sig avskräcka en del insekter, bl.a. bladlöss, rött spinn och framför allt förhindra många svamp- och bakteriesjukdomars utveckling. SM 3, som sprutas på jorden, ökar mikrobernas aktivitet. Det leder till förbättrad struktur och tillgång på näring för växterna. Som i sin tur, om de duschats med med algextrakt, har större avsöndring genom rötterna och förser därigenom bl. a. mycchorizasvampar med föda. De frigör i sin tur näringsämnen som växten kan utnyttja. SM 3 inverkar positivt både genom bladen och rötterna på allt ifrån äpple till squash. Motståndskraften och kvalitén förbättras allmänt. Skörden ökar tydligt hos potatis och skördetiden förlängs hos bl.a. ärter och bönor. Alla bladväxter får en klarare, vackrare färg och hållbarheten under lagringen blir bättre. Speciellt växter som ursprungligen är kustväxter, som kålfamiljen, selleri, m.fl., uppskattar verkligen duschning med SM 3, i synnerhet om de odlas i inlandet." Hade någon stått på Kiviks marknad och påstått detta, hade jag aldrig gått på det! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)