torsdag 13 februari 2014

Vindruvssticklingar och vårlökar


Här står de första fyra krukorna med vårlökar som jag tagit in från bonna-orangeriet. Jag tror bestämt det är pärlhyacint och krokus. Färger och sorter får bli en överraskning. I mitten står en kruka med nya vindruvssticklingar. I år har jag inte tagit egna utan köpt av Åke Truedsson, via Tomatklubben. Det är mycket spännande grejer man kan få tag på där, förutom tomatfröer:)

Bland annat dessa två sorter av kärnfria vindruvor har jag köpt:
Einset - röd, rund, mycket god gruva, medelstora klasar, mycket tidig, medelkraftig tillväxt.
Canadise - rödgrön, rund, god druva, produktiv, tidig, kraftig tillväxt

Nu ska sticklingarna stå där det är svalt och i fuktig jord tills man vill att de ska sätta igång och växa. Längre fram får alla de sticklingar som tagit sig komma i egna krukor. Hoppas det blir många;)
Keep calm and keep on gardening,

5 kommentarer:

 1. Du har en spennende tid foran deg. Gleder oss over lysere dager og mild luft. Kanskje blir det tidlig vår i år. Vi kan jo håpe :)

  SvaraRadera
 2. Så spännande! Det gäller bara att ha plats till sina druvor, nåt annat en full sol är väl inte att tänka på. Gick faktiskt med i tomatklubben för ett par dagar sen och fick katalogen idag. Mycket överraskad av den imponerande frölistan! Tipset fick jag vid nåt annat tillfälle när jag tittade in hos dig. Det tackar jag särskilt för!

  Allt gott

  SvaraRadera
 3. Vad roligt med vindruvor! Känns så exotiskt på något sätt :) Hoppas alla tar sig nu!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Låter väldig kul med druvsticklingar! Odlar du dem utomhus sedan? /Anja

  SvaraRadera
 5. Förra året var jag tvungen att ta ner några långa rankor av min staketdruva mitt i vintern.. Jag kapade dem i lagom bita virade in dem i en fuktig handduk och glömde dem i källartrappan. När jag några månader senare öppnade paketet var där fullt av rötter. Det blev massor av sticklingar både till mig och andra. Det var första gången jag lyckades med sticklingar. nu blir det nya försök....

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)