onsdag 8 januari 2014

SallatstrappaTadaa! Min sallatstrappa! Häromdagen var jag ute i köksträdgården och fick en galen idé (ja, vi får väl se hur galen den är...). Där fanns fortfarande mangold, persilja, mizunakål och plocksallat och jag fick för mig att gräva upp några plantor, ge dem ny jord i rymliga krukor och sätta in dem i den inglasade trappnedgången där det nu hänger en högtrycksnatriumlampa och lyser 14 timmar/dag.


Placksallaten är av sorterna 'Merlot', 'Black Seeded Simpson' och 'Malawi' och persiljan 'Gigante d'Italia'. Det är persiljan och 'Merlot' som syns på bild ovan. Jag har ingen aning om hur de kommer att reagera. De kanske bara tvärdör av chocken... Men jag hoppas att de ska trivas och vilja sätta lite mer blad, innan nysådderna är stora nog att börja skörda av.


Även pelargonerna kommer att bli glada av tillskottsljuset från växtbelysningen, tror jag.
Keep calm and keep on gardening,

6 kommentarer:

 1. Så spännande, hoppas du får många godsaker att mumsa på snart!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Hej. Det er en rigtig god idé og så ser det også rigtig pænt ud. Godt med lyset, det er nok behøveligt.

  SvaraRadera
 3. En sallatstrappa är det nog inte många som har. Ser fint ut och det kommer säkert att gå bra där. Lite extra ljus är inte så dumt.
  Anje

  SvaraRadera
 4. Tror att de kommer att tacka dig med tillväxt:) Perfekt litet rum du har där!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Experimentlusten står på topp i Rävemåla!! Det vore ju kul om det lyckas. Ha det gott Charlotta!
  Kram från EL

  SvaraRadera
 6. Härligt ! Det kommer nog att gå finfint tror jag. Snyggt i trappen där också. Såg dina ställningar i köksfönstret också i förra inlägget, så fina ! Ha det gott !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)