måndag 11 november 2013

Vilken trädgårdsdag!

Oj, vilket vackert väder vi haft idag . Lilla trädgårdsfén och jag har varit ute hela dagen och planterat de sista vår lökarna. Solen har lyst på oss och vi har njutit i fulla drag.

Det är lika bra att ta bild INNAN jag gräver ner lökarna annars har jag helt glömt bort vad som sattes var till våren. 

I orangeriet har vi också satt krukor med lökar som vi förhoppningsvis ska kunna glädjas åt tidigt i vår. Nu gäller det bara att inte mössen kommer åt att smaska i sig alltsammans!

6 kommentarer:

 1. Lovely dog photo!
  Greetings, RW & SK

  SvaraRadera
 2. Fina inspirationsfoton du bjuder på. Jag ska också sätta litet lök i krukor i år och jag önskar jag hade ett gäng som din, så vackra. Ha en fin dag!/Merja

  SvaraRadera
 3. Ja, oh så skönt det är nu. Absolut många gråmurriga dagar, men också sol, en hel del plusgrader varavat med tjusiga frostiga dagar. Framförallt ingen snö ännu :-)) Så härligt det ser ut med din lökplantering. Man kan inte annat än bli glad av en sådan syssla en solig novemberdag. Mina krukor med lökar står fortfarande ute och väntar på att få komma ner i källaren. Har också utmaningar med små glupska möss. Det verkar gilla tulpanlökar allra bäst. Just nu håller jag på att fundera över om det inte finns något finmaskigt metallnät man skulle kunna skydda toppen på krukorna med. Ska nog åka till en byggmarknad och fråga om det finns :-))

  Stoor kram

  SvaraRadera
 4. Vad har du för knep när du sätter lökar i kruka? Det har aldrig fungerat för mig och jag vill så gärna. Nu testar jag med en kruka tulpanlökar ute i boden. Den ska få stå riktigt svalt länge och sedan tar jag in den. Hoppas bara att jag inte glömmer den när det blir kallt ute.

  Hoppas din lökblom blir riktigt fin!

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda,
   Inga speciella knep. Men jag har skrivit lite här: http://cesarstradgard.blogspot.se/2010/12/nu-spirar-tulpanerna.html och här: http://cesarstradgard.blogspot.se/2011/02/snodroppsfrojd-tulpanlycka-och.html om mina framgångar. Eller sök i innehållet till höger på Tulpaner:) Min största utmaning är alltid att hålla möss och sork borta från krukorna...
   Lycka till,
   Charlotta

   Radera
  2. Tack så jättemycket! Ska genast läsa :D

   Kram
   //Linda

   Radera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)